25 / 07 / 2024

Fatura ödeyen vatandaşlar dikkat! Resmen karar alındı artık faturalar böyle ödenebilecek

Fatura ödeyen vatandaşlar dikkat! Resmen karar alındı artık faturalar böyle ödenebilecek

Kış aylarının gelmesiyle birlikte vatandaşlar da doğalgazı yakmaya başladı. Fakat doğalgaz faturaları da uçtu. Vatandaşlar adına önemli bir kolaylık yapıldı. İşte detaylar...




Dikkat!  
Sabit Ödeme Sistem Sözleşmesi, sözleşmenin yapıldığı tarihe göre belli bir süreyi (12 ay veya üzeri) kapsar. Abonenin sözleşme bitiminde herhangi bir başvuruda bulunmaması halinde sözleşme kendiliğinden yenilenir. Abonenin sistemden çıkmak veya sözleşmeyi fesih etmek istemesi (taşınma, ölüm vs.) durumunda mahsuplaşma yapılarak sözleşme sona erdirilir.

Müşteri istediği bir tarihte Sabit Ödeme Sistemi'nden çıkabilir. Sabit Ödeme Sistemi'nden çıkan bir Müşteri, girmiş olduğu dönem sona ermeden tekrar bu sisteme giriş yapamaz. Sabit Ödeme Sistemi'ne kabul tarihinden itibaren mahsuplaşma tarihine kadar süreçte sabit faturalarda yeralan "düzeltme katsayısı" - "ortalama birim fiyat" - "ortalama üst ısıl değer" değişimlerinden kaynaklanacak farklar mahsuplaşmada dikkate alınır. Sabit Ödeme Sistemi sona erdiğinde gerçek tüketimlerine bakılarak tahakkuk edecek olan mahsuplaşma faturası ile aboneler borçlu veya alacaklı olabilmektedir.


Geri Dön