22 / 07 / 2024

Faturası yüksek gelenlere son dakika müjdesi! Siz de paranızı hemen PTT şubelerinden alabilirsiniz!

Faturası yüksek gelenlere son dakika müjdesi! Siz de paranızı hemen PTT şubelerinden alabilirsiniz!

Milyonlarca vatandaş, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen destek ödemelerini merak ediyor ve araştırıyor. Peki Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen destek ödemesi ne kadar? İşte detaylar...




Kamupersonelinet'in aktardığına göre, devlet tarafından ihtiyaç sahibi ailelere elektrik faturası için maddi destek verildiği bildirilerek, C kimliği ve faturasıyla PTT’ye başvuru yapanlara belirli şartlar kapsamında ailedeki kişi sayısına göre ödeme yapıldığı bildirildi. Aktarılan son dakika detaylarına göre, bu doğrultuda 5 kişilik bir aileye 216 lira para ödeneceği belirtildi.

DESTEK ÖDEMELERİNDE SON DURUM

Dar gelirli milyonlarca vatandaş destek ödemelerine ilgi gösterirken gelen son elektrik zammıyla beraber artan destek miktarı evde yaşayan kişi sayısına göre 108 lira ila 216 lira arasında farklılık gösteriyor. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre bu doğrultuda ödeme miktarları ise “1-2 kişilik hanelere aylık 75 kilovatsaat (108 lira). 3 kişilik hanelere aylık 100 kilovatsaat (144 lira). 4 kişilik hanelere aylık 125 kilovatsaat (180 lira). 5 ve daha fazla kişilik hanelere aylık 150 kilovatsaat (216 lira)” olarak açıklandı. Verilen bilgilere göre, elektrik tutarında 240 kilovatsaate kadar olan ilk dilim tarife için geçerli 1.44 liralık kilovatsaat ücreti baz alındığı bildirildi.

Faturası yüksek gelenlere son dakika müjdesi! Siz de paranızı hemen PTT şubelerinden alabilirsiniz!


1.833 TL'YE ÇIKTI

Konuyla ilgili olarak aktarılan detaylara göre, hanedeki kişi başına düşen gelirin net asgari ücretin 3’te 1’inden az olması gerekli. Ayrıca 1 Temmuz tarihinden önce bu tutar 1.417 TL idi. Ancak asgari ücretin 5 bin 500 TL'ye yükselmesiyle beraber bu bedel de 1.833 TL'ye çıktı.

PTT’DEN ALINIYOR

Aktarılan son dakika bilgilerine göre bununla birlikte dört kişilik ailede gelir 7 bin 332 TL'nin altındaysa söz konusu bu haktan faydalanabileceği bildirilerek, ödemeler düzenli olarak PTT aracılığıyla yapılıyor. PTT’ye geçerli kimlik belgesi ve mesken elektrik faturasını ibraz etmek ödeme almak için yeterli oluyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön