29 / 04 / 2024

Fazla mesai ücreti 2023’te 2 katına çıkacak! O mesleği yapanlara müjde

Fazla mesai ücreti 2023’te 2 katına çıkacak! O mesleği yapanlara müjde

Devlet memurlarının saat başına fazla mesai ücretleri, önümüzdeki sene itibarıyla 2 lira 70 kuruş artarak 5 lira 40 kuruşa çıkacak. İşte detaylar…



AA muhabirinin, 2023 senesi Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'nden derlemiş olduğu bilgilere göre, memurların saat başı fazla çalışma ücreti, yeni senede yüzde 100 artacak. Yani 2 lira 70 kuruş şeklinde olan saat başı fazla mesai ücreti, 1 Ocak 2023'ten itibarıyla 5 lira 40 kuruş şeklinde olacak.

Bakanlıkların özel kalem müdürlükleri birimlerinde çalışan personele ve makam şoförlerine ayda toplam 90 saati, genel müdürlüklerin merkez teşkilatlarında görevli olan şoförlere de 60 saati geçmemek üzere yeni senede 2 lira 85 kuruş yerine 5 lira 70 kuruş fazla mesai ücreti verilecek.

Her makam için aylık şekildeki toplam 450 saati geçmemek kaydı ile birlikte kurul başkanı (bakanlıklar), genel müdür ve aynı zamanda daha üst birim yöneticileri, strateji geliştirme başkanı, vali, general ve amiral rütbesini haiz olmak kaydı ile birlikte Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, kuvvet komutanlıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndaki daire başkanı ve aynı zamanda daha üst birimlerin yöneticileri, rektör, büyükşehir ve il belediye başkanları ile birlikte yanlarında çalışan personel de yine ayda 90 saati geçmemek şartı ile saat başına 5 lira 70 kuruş fazla çalışma ücreti verilecek.

 Fazla mesai ücreti 2023’te 2 katına çıkacak! O mesleği yapanlara müjde


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön