16 / 05 / 2024

Fazla mesai ücreti 2023’te 2 katına çıkacak! O mesleği yapanlara müjde

Fazla mesai ücreti 2023’te 2 katına çıkacak! O mesleği yapanlara müjde

Devlet memurlarının saat başına fazla mesai ücretleri, önümüzdeki sene itibarıyla 2 lira 70 kuruş artarak 5 lira 40 kuruşa çıkacak. İşte detaylar…



Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğüne ve üniversitelere bağlı yurtlarda da görev yapan personelden gerçekleştirmiş oldukları fazla çalışma karşılığında da kendilerine izin verilme fırsatı bulunmayanlara, ayda 90 saati aşmamak şartı ile birlikte yeni senede 5 lira 40 kuruş ek çalışma ücreti verilecek.

Mesleki ve teknik eğitim bölgesindeki meslek yüksekokulları ile ilgili ve teknik ortaöğretim kurumlarında görev alan Milli Eğitim Bakanlığı idari personeline, yasal çalışma saatinin bitiminin ardından fiilen yaptıkları fazla mesai için ayda 100 saati geçmemek şartı ile birlikte saat başına 9.20 TL ödemede bulunulacak.

Harcırah Kanunu uyarınca verilecek olan yurt içi gündelik ve tazminat tutarlarında da karar kılındı. Yeni sene TBMM Başkanı ve Cumhurbaşkanı yardımcılarına ödenecek olan yurt içi gündelik tutarı 100 TL’den 270 TL’ye çıkacak.

Anayasa Mahkemesi Başkanı, bakanlar, Genelkurmay Başkanı, milletvekilleri, kuvvet komutanları, Jandarma Genel Komutanı, Sahil Güvenlik Komutanı, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı, TBMM Genel Sekreteri, orgeneraller, oramiraller, Yargıtay, Danıştay, Uyuşmazlık Mahkemesi ve Sayıştay başkanları, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı, Danıştay Başsavcısı, Diyanet İşleri ve Yükseköğretim Kurulu başkanlarının yurt içi gündeliği de 92 TL’den 250 TL’ye yükseltilecek.

Yurt içi gündelik tutarı, ek göstergesi 8000 ve aynı zamanda daha yüksek kadrolarda bulunan memurlar için 236 TL’ye çıkacak. En alt kademedeki memura ise 200 TL ödenecek.

 Fazla mesai ücreti 2023’te 2 katına çıkacak! O mesleği yapanlara müjde

Sosyal ve Ekonomik Destek ödemeleri hesaplara yatırıldı! SED yardımına nasıl başvurulur?

Borsada rekor üstüne rekor! Güne rekor seviyeden başladı

Brent petrol fiyatı ne kadar oldu? 18 Ekim 2022 brent petrol


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön