03 / 05 / 2024

Fed çarşamba günü piyasaları ters köşeye mi yatıracak?

Fed çarşamba günü piyasaları ters köşeye mi yatıracak?

Makro ekonomik verilerin beklenenden iyi gelmesi üzerine piyasalar hesaplarını Fed'in tutumunu yumuşatması ve faiz artırımlarında küçük adımlar atması ya da yavaşlaması üzerine yaptı. Peki Fed'in piyasaları ters köşe yapma ihtimali var mı?



Bloomberg'de yer alan makaleye göre Fed son gelen verilerin ardından bir ikilem ile karşı karşıya. Enflasyon verilerinin beklenenden iyi gelmesi ve ekonomiye dair diğer verilerin de beklendiği kadar sert olmaması Fed'in yumuşaması için olumlu veriler olarak öne çıkarken, piyasaların Fed'in yumuşama beklentisiyle hareket etmesi ve finansal genişleme sağlayacak şekilde hareket etmesi Fed'i ikilemde bıraktı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön