27 / 04 / 2024

Fed faizi beklendiği kadar erken düşürmeyecek!

Fed faizi beklendiği kadar erken düşürmeyecek!

Bridgewater Üst Yatırım Yöneticisi (CIO) Bob Prince, enflasyonla mücadelenin sona ermekten oldukça uzak olduğunu ve çekirdek enflasyonu düşürmenin gerçekten çok zor olacağı uyarısını yaptı.



Dünyanın en büyük hedge fonlarından biri olan Bridgewater'ın yatırım yöneticisi, ABD'nin enflasyonla mücadelesinin yakın zamanda başarıya ulaşmayacağı konusunda uyardı ve Fed'in gelecek yıl bir dizi hızlı faiz indirimi yapacağına ilişkin fiyatlamalar için “henüz erken” ifadesini kullandı.

Bridgewater Associates'in Yatırım Şefi Bob Prince'in değerlendirmeleri, yıllık ABD enflasyonunun iki yıldan uzun bir süre sonrasında en düşük seviye olan yüzde 3’e düşmesinin verdiği rahatlamayla ateşlenen hisse senedi ve tahvillerdeki küresel ralli üzerinde soğuk duş etkisi yaptı.

Fed faizi beklendiği kadar erken düşürmeyecek!

FED BEKLENDİĞİ KADAR İNDİRİM YAPMAYACAK

125 milyar doları yöneten şirketin yatırım şefi, piyasaların Fed'in yakında para politikasını gevşeteceğini düşünmelerinin yanlış olduğunu belirterek, "Fed indirim yapmayacak. Fiyatlanan şeyi yapmayacaklar” dedi. Vadeli işlem piyasalarındaki fiyatlandırma, yatırımcıların sonbahara kadar Fed'in yüzde 5 ila 5,25 olan mevcut hedef aralığından yüzde 0,25 puanlık bir artış daha olacağına işaret ediyor. Gelecek 12 ay içinde ise Merkez Bankası’nın rotasını tersine çevirmesini ve borçlanma maliyetlerini Kasım 2024'e kadar altı kez indirerek yaklaşık yüzde 3,8'e düşürmesi bekleniyor.

Yatırımcılar, açıklanan enflasyon rakamlarının ardından faiz indirimlerine yönelik fiyatlamalarını yükseltti. Ancak manşet enflasyon keskin bir şekilde düşmesine rağmen, oynaklığa sahip gıda ve enerji sektörlerini içermeyen ve Fed tarafından yakından takip edilen çekirdek enflasyon daha yavaş düşerek yüzde 4,8'e düştü. Çekirdek enflasyon oranı özellikle Fed'in yüzde 2'lik hedefinin oldukça üzerinde kalıyor.

 


Geri Dön