22 / 05 / 2024

FED, faizleri 10. kez artırdı!

FED, faizleri 10. kez artırdı!

ABD Federal Rezerv Bankası, bankacılık güven krizi ve enflasyon endişeleri arasında faiz kararını açıkladı ve politika faizini 25 baz puan artırdı.



Açıklamada, “Komite gelen bilgilerle para politikasının etkilerini yakından takip edecek” ifadesi yer aldı ve enflasyon risklerinin son derece dikkatle izlendiği vurgulandı. Banka, son dönemde yaşanan bankacılık krizine dair bankacılık sisteminin sağlam ve dayanıklı olduğunu belirtti. Ancak, hanehalkı ve işletmeler için sıkılaşan kredi koşullarının ekonomik aktivite, işe alımlar ve enflasyon üzerinde baskı oluşturabileceği değerlendirmesi yapıldı.

Fed'in son 3 toplantısında faiz artış hızını yavaşlatarak 25 baz puanlık artışla devam etmesiyle birlikte, Mart 2022'de faiz artırımlarına başlamıştı. Mart toplantısında yayımlanan projeksiyonlar, çoğu Fed yetkilisinin artışlara ara vermeden son bir artıştan yana olduğunu göstermişti.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön