Ekonomi

FED öncesi petrolün varili yükselişe geçti Neler oluyor?

Petrolün varil fiyatı dün 100 dolar seviyesinin altına düşerken, bugün yükselişe geçen petrolün varil fiyatı şu dakikalarda 103,86 dolardan işlem görüyor. Petrolün varilinin yükselmesi akaryakıt fiyatlarını etkileyecek mi? Piyasalarda neler oluyor?İki haftanın üstüne 100 dolar altına düşen petrolün varil fiyatı, akaryakıt fiyatlarını da etkiledi

Dün petrolün varil fiyatı 100 dolar altına düşerken, bugün yükselişe geçen petrolün varili şu dakikalarda 103,86 dolardan işlem görüyor. İki haftanın üstüne 100 dolar altına düşen petrolün varil fiyatı, akaryakıt fiyatlarını da etkiledi. Benzin, mazot ve LPG'ye indirim yapıldı ve bu indirim pompa fiyatlarına da yansıdı.

 

Dün, petrolün varil fiyatı 100 doların altına düştü. Bunun ana nedeni, Petrol İhraç eden ülkeler (OPEC) ve OPEC+ ülkeleri tarafından arzın arttırılacağı yönündeki açıklamalar ve ardından Rusya Ukrayna arasında oluşan olumlu havanın hakim olması.

Bugün ise petrolün varil fiyatı güne 100 doların üstünde başladı. Peki bugün ne oldu da petrol fiyatları yükselişe geçti? Petrol fiyatları tekrar neden yükselişe geçti? Petrolün varilini arttıran etkenler neler? Akaryakıt fiyatlarında değişiklik olacak mı? İşte merak edilenler...

PETROLÜN VARİL FİYATI TEKRAR 100 DOLARIN ÜSTÜNDE

Dün 100 dolar seviyesinin altına düşen petrolün varil fiyatı güne yükselişle başladı ve 103,86 dolardan işlem görüyor. Petrol fiyatlarının yükselmesi hemen akıllara benzin ve mazot da fiyatların değişip değişmeyeceğini getirdi.  Petrolün varilinin yükselmesinin ana nedeni, brent petrolün varil fiyatı, Rusya ile Ukrayna arasında ateşkesin sağlanması için sürdürülen müzakerelerin arz endişelerini hafifletmesi ile güne yükselişle başladı. Öte yandan ABD Merkez Bankasının (Fed) toplantısından çıkacak kararların da ABD dolarının diğer para birimleri karşısında değer kazanacağı beklentilerini artırarak, dolar üzerinden belirlenen ham petrol fiyatlarının yükselmesini sağlayacak.

 

Amerikan Petrol Enstitüsü'nün tahminine göre, ülkenin ticari ham petrol stokları geçen hafta bir önceki haftaya göre 3 milyon 754 bin varil arttı. Piyasa beklentisi, stokların 1 milyon 867 bin varil azalacağı yönündeydi. Stoklardaki artış, ülkedeki petrol talebinin düştüğü algısını güçlendirdi ve fiyatların yukarı yönlü hareketini bastırdı.

Petrolün varili 100 doların altına geriledi! Benzin ve mazota bu akşam indirim gelecek mi?

Petrol fiyatları son iki haftanın en düşük seviyesinde: Petrolün varili dibe çöküyor!

Petrolün varili düşüyor! Akaryakıt fiyatları da düşecek mi?

Petrolün varili sert düştü! 12 Mart 2022 petrol fiyatları!