Ekonomi

FED para politikasının bir süre daha kısıtlayacak! 1 Doları olanı bile çok ama çok yakından ilgilendiriyor! 

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkan Yardımcısı Lael Brainard, enflasyonun sürdürülebilir bir biçimde yüzde 2`ye dönmesini sağlamak için para politikasının bir süre daha 'yeterince kısıtlayıcı' olması gerekeceğini aktardı. " şeklinde konuştu

ABD Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Lael Brainard, enflasyondaki son düşüşe rağmen enflasyonun yüksek kaldığını belirterek, "Enflasyonun sürdürülebilir bir şekilde yüzde 2`ye dönmesini sağlamak için para politikasının bir süre daha 'yeterince kısıtlayıcı' olması gerekecek." şeklinde konuştu.

Brainard, Chicago Booth School of Business'ta yaptığı bir konuşmada para politikasını değerlendirdi.

 

Brainard, son aylarda enflasyondaki düşüşün ABD'li hane halkı, işletmeler ve tüketiciler için önemli olduğunu açıklayarak,  "Yüksek enflasyonu yeniden yüzde 2'ye indirmek zaman ve kararlılık gerektiriyor. Bunda kararlıyız." dedi.

Brainard, Fed ve diğer yabancı merkez bankalarının geçen yıl para politikasını sıkılaştırdığını hatırlattı.

Dün açıklanan endüstri üretimi verilerinin imalat sektöründe zayıflamayı vurguladığına işaret eden Brainard, ABD büyümesinin 2022 ve 2023`te potansiyelin altında olacağına dair beklentilerin de para politikasındaki mühim sıkılaşmayı yansıttığını anlattı.

Brainard, üretim artışındaki yavaşlamanın aksine, iş gücü piyasasının 2022 süresince sıkı durumda bulunduğunu, işten çıkarmaların Kovid-19 salgını öncesi seviyelerin altında kaldığını belirtti.

 

Enflasyonun son aylarda yüksek seviyelerden gerilediğini hatırlatan Brainard, bu yavaşlamanın savaşla alakalı enerji şoklarıyla temel mal enflasyonundaki hafiflemeyi yansıttığını kaydetti.

Brainard, bu gelişmelere karşın belirsizliğin mühim seviyede sürdüğüne dikkati çekerek, savaş ve salgınla bağlantılı başka şokların da görülebileceğini belirtti.

Fed'in fiyat istikrarını tekrar sağlamakta emin bulunduğunu vurgulayan Brainard, "Son ılımlılığa rağmen, enflasyon yüksek olmaya devam ediyor ve enflasyonun sürdürülebilir bir şekilde yüzde 2'ye dönmesini sağlamak için para politikasının bir süre daha 'yeterince kısıtlayıcı' olması gerekecek." şeklinde konuştu.

Peki, döviz kurlarında son durum ne? İşte ayrıntılar...

 

1 DOLAR NE KADAR? 19 OCAK 2023 DOLAR KURUNDA SON DAKİKA!

Doların bugünkü alış kuru 18,7825 TL, satış kuru 18,7911 TL'dir. Dolar kuru en son 19.1.2023 23:05:49 tarihinde güncellenmiştir. Bu dolar kuru verileri doğrultusunda 1 Dolar 18,7911 Türk Lirasına karşılık gelmektedir.

1 EURO NE KADAR? 19 OCAK 2023 EURO KURUNDA SON DAKİKA!

Euronun bugünkü alış kuru 20,3333 TL, satış kuru 20,3786 TL'dir. Euro kuru en son 19.1.2023 23:18:53 tarihinde güncellenmiştir. Bu euro kuru verileri doğrultusunda 1 Euro 20,3786 Türk Lirasına karşılık gelmektedir.

Dolar bir ay sonra şıp diye bu kadar olacak! Uzmanı resmen açıkladı! Son dakika haberi geldi!
Gram altın sene sonunda bu kadar olacak! Uzmanı resmen açıkladı!
Ünlü yatırımcıdan şok eden dolar tahmini! Yatırım yapmadan önce hemen bu habere bakın, sonra aklınızı kaçırmayın!