14 / 05 / 2024

Fed sonrası dolar güne nasıl başladı?

Fed sonrası dolar güne nasıl başladı?

Dün açıklanan ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararından sonra dolar güne nasıl başladı? Bugün dolar/TL kaç lira? 15 Haziran 2023 dolar/TL kuru...



FED FAİZ KARARINI AÇIKLADI!

Piyasaların merakla beklediği Amerika Merkez Bankası Fed faiz kararı dün saat 21:00'da açıklandı.

ABD Merkez Bankası (Fed),  dünkü toplantısında federal fonlama faizini piyasa beklentileri doğrultusunda yüzde 5-5,25 aralığında sabit tuttu.

Böylece Fed, 15 ay sonra ilk kez faiz oranınını artırmadı. Bu karar oy birliğiyle alındı.

Yapılan açıklamada “Hedef faiz aralığını bu toplantıda sabit tutmak ek bilgileri ve para politikasının etkilerini değerlendirme imkanı verecek” ifadelerine yer verildi.

 Fed sonrası dolar güne nasıl başladı?

Faiz artırmaya Mart 2022’de başlayan Fed, Mayıs 2023 yılına kadar geçen 14 aylık sürede toplamda 500 baz puanlık faiz artışına gitmiş oldu.
 Bir sonraki faiz karar 26 Temmuz'da yapılacak.

Federal Açık Piyasa Komitesi üyeleri, 2023 yıl sonuna kadar 25’er baz puanlık iki faiz artışının olmasını daha bekliyor.

 Fed sonrası dolar güne nasıl başladı?

Fed'in, faiz oranları patikasına  yönelik görünümünü belirtmek için kullandığı nokta grafiği, federal fon oranı için medyan yıl sonu tahmininin yüzde 5,1’den yüzde 5,6’ya yükseltildiğini gösteriyor.

Peki Fed'in faiz kararı sonrasında dolar ne oldu? Dolar bugün yükseldi mi? Dolar kaç lira? Bugün dolar kaç TL? 15 Haziran 2023 dolar/TL kuru..


Geri Dön