14 / 05 / 2024

Fed'den faiz artırımı açıklaması

Fed'den faiz artırımı açıklaması

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkan Yardımcısı Lael Brainard, ne kadar uzun sürerse sürsün enflasyonla mücadeleyi sürdüreceklerini belirterek faiz artırımının da bu çerçevede devam ettirileceğini söyledi.



Yeni faiz kararı 20 - 21 Eyül'de alınacak

Öte yandan piyasaların ve yatırımcıların gözü kulağı Fed'in Eylül ayında yapacağı toplantıda. Daha önce 20-21 Eylül'de yapılacağı açıklanan toplantıdan güçlü ihtimalle yeni bir faiz artırımı kararının çıkması bekleniyor. Fed son olarak Temmuz ayında politika faizini 75 baz puan artırmıştı. Temmuz ayındaki artışla birlikte politika faizi yüzde 2,25 - 2,50 seviyesine çıkmıştı. Faiz artırımın ardından Jakson Hole'deki merkez bankası başkanları konferansında konuşan Fed Başkanı Jerome Powell, enflasyonda hedeflenen seviyeye gelinene kadar Fed'in şahin politikasının süreceğini açıklamıştı.

 

Dünyaca ünlü finans kuruluşu uyardı: son 4 ay kritik

Tüm piyasaların beklediği istihdam verisi açıkladı! İşsizlik oranları yükseldi mi? FED faizi artıracak mı?

Piyasalar bu soruya kilitlendi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön