29 / 04 / 2024

Fed'den faiz artırımı açıklaması

Fed'den faiz artırımı açıklaması

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkan Yardımcısı Lael Brainard, ne kadar uzun sürerse sürsün enflasyonla mücadeleyi sürdüreceklerini belirterek faiz artırımının da bu çerçevede devam ettirileceğini söyledi.



Takas Odası ve Banka Politikaları Enstitüsü konferansında konuşan ABD Merkez Bankası (Fed) Başkan Yardımcısı Lael Brainard, COVİD 19 ile başlayan ve Rusya-Ukrayna savaşıyla devam eden süreçte ABD ve tüm dünyada enflasyonun yükseldiğini ifade etti.

Gıda ve benzin fiyatlarındaki yüksek enflasyonun dar gelirliler üzerindeki olumsuz etkisine vurgu yapan Brainard, enflasyonun yüzde 2'ye düşürülmesinin ne kadar süreceğinin; arzdaki gevşemeye, talebin daha yavaş artmasına ve daha düşük fiyat artışlarının gerçekleşmesinin kombinasyonuna bağlı olduğunu söyledi. Bu süreçte işsizliğin de yakından takip edileceğini dile getiren Brainard, Fed'in eylemlerinin geçen yıldan bu yana finansal koşulları oldukça sıksılaştırdığını ifade etti. Sıkı finansal koşulların ekonomide etkisini göstermesinin biraz zaman alacağını dile getiren Lael Brainard, para politikasının bir süre daha kısıtlayıcı olması gerekeceğini anlattı. Ne kadar uzun sürerse sürsün enflasyonu düşürmek için mücadele edeceklerini ifade eden Brainard, politika faizini önceki döngünün zirvesine çıkardıklarını ve daha da yükseltilmesi gerektiğini söyledi. Brainard, "Enflasyonun hedefe indiğine dair güven sağlamak için para politikasının bir süre kısıtlayıcı olması gerekecek. Ekonomik ortam oldukça belirsizdir ve politikanın seyri verilere bağlı olacaktır" diye konuştu.

ABD'nin yüzde 2'lik enflasyon seviyesin geri döneceğinden emin olduklarını ifade eden Brainard, "Kararlılığımız kesin, hedeflerimiz net ve araçlarımız göreve hazır" diye konuştu.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön