05 / 05 / 2024

FED'in faiz kararı Bitcoin ve Ethereum’u nasıl etkiledi?

FED'in faiz kararı Bitcoin ve Ethereum’u nasıl etkiledi?

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) kritik faiz kararını duyurdu. Piyasaları şekillendiren Fed faiz kararından sonra Bitcoin ve Ethereum’un nasıl etkilendiği merak konusu oldu. Peki kripto para piyasasında son durum neler oldu? İşte detaylar...



Posta'da yer alan detaylara göre, ABD iş gücü piyasasının seyri açısından önemli bir gösterge olan nisan ayı özel sektör istihdamı verisinin detayları belli oldu. ABD’de nisanda özel sektör istihdamının beklentilerin üzerinde gerçekleşmesi sonrası Bitcoin’de düşüş devam etti.

Özel sektör istihdamı verisi öncesinde 28 bin 500 dolar civarında devam eden Bitcoin gerileyerek 28 bin 128 dolara kadar düştü.

Kripto para yatırımcılarının gözü kulağı ise açıklanan Fed faiz kararındaydı. Fed politika faizini beklentiler dahilinde 25 baz puan yükselterek yüzde 5-5.25 aralığına çıkardı.

ETHEREUM FED FAİZ KARARINDA NASIL ETKİLENDİ?

Dijital para piyasasında en yüksek hacimli ikinci varlık olan Ethereum’un fiyatı karar öncesi 1871 dolardan 1886 dolara kadar yükseldi. Yatırımcıların Bitcoin’e nazaran Ethereum’a yöneldiği dikkatlerden kaçmıyor.

TOPLAM PİYASA DEĞERİ!

Ethereum ve Bitcoin'de görülen fiyat değişimlerinin etkisiyle beraber kripto paraların toplam sermaye değeri 1 trilyon 149 milyar dolar düzeyinde bulunuyor. Karar öncesi seviye 1 trilyon 142 milyar dolar civarındaydı.

FED in faiz kararı Bitcoin ve Ethereum’u nasıl etkiledi?

FED FAİZ KARARI SONRASI BITCOIN’DE SON DURUM

Fed faiz kararı öncesinde 28 bin 491 dolar bazında hareket eden Bitcoin kritik gelişmenin ardından 28 bin 620 dolara yükseldi. Fakat Bitcoin halen günlük bazda aşağı yönlü seyir devam ediyor.

Binalara deprem testi nasıl ve nereden yaptırılır? Deprem dayanıklılık sonucu kaç günde çıkar? Tek tek açıklandı! 

Milyonlarca vatandaşa müjde! O şartları taşıyanlar çalışırken emekli maaşı alabilecek!

KPSS'den 70 puan alanlara Mayıs 2023 müjdesi geldi! İŞKUR memur alımları için tarih belli oldu! Kaçırmayın!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön