16 / 05 / 2024

Fed'in faiz kararından sonra altın yükseldi. Piyasalarda neler olacak?

 Fed'in faiz kararından sonra altın yükseldi. Piyasalarda neler olacak?

Fed'in faiz artımı kararı piyasaları nasıl etkiledi? Döviz, altın ve diğer piyasalarda neler olacak? Şahin faiz politikası ne zaman son bulacak? Dolar ne zaman gevşeyecek. Doların gevşemesi diğer piyasaları nasıl etkileyecek? İşte uzman isimden merak edilen sorulara dair açıklamalar...



Fed'in bu iki veriye göre hareket edeceğini belirterek, "Fed Başkanı Powell büyümeye değil, enflasyona odaklanacağız dedi. Şu an için bir kez daha 75 baz puan artış yapılmasına yönelik ihtimal var bu da enflasyon ve seçime bağlı olacak" şeklinde konuştu.

Merkez bankalarının altına yöneldiğini kaydeden Maviş, piyasanın faiz artışında sona gelindiğini düşünülebileceğini belirterek Powell'ın bilanço azaltma miktarında azaldım yapıp yapmayacağının altında belirleyici rol oynayacağını söyledi. Fed'in bilanço azaltma miktarını artırırsa aylık bazda ons altında yukarı yönlü hareketlerin oluşacağını kaydeden Maviş, "1750 dolarlık bir hareket görebiliriz. Bilanço azaltma miktarında değişim yaparsa bu tabi ki altın tarafında baskıyı beraberinde getirir. Doların seyri burada önemli olacaktır" dedi. Şu anda ons altında yönün net olmadığını kaydeden Maviş, dolar endeksinde geri çekilmenin ons altında yükselişe neden olacağını söyledi. Dolar endeksinde önümüzdeki süreçte geri çekilme beklediğini kaydeden Maviş, altın fiyatının iki çarpandan etkilendiğini belirtti. Maviş, içerideki dolar/TL seyri ve ons tarafındaki fiyatlama konusunda dolar/TL de seyrin yüksek ancak yatay görünümde olduğunu bildirdi. Maviş, ons altında 1700 dolarındaki hareketlerin gram altında bin lira üzerindeki fiyatlamayı beraberinde getireceğini sözlerine ekledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön