29 / 04 / 2024

Fed'in faiz kararından sonra altın yükseldi. Piyasalarda neler olacak?

 Fed'in faiz kararından sonra altın yükseldi. Piyasalarda neler olacak?

Fed'in faiz artımı kararı piyasaları nasıl etkiledi? Döviz, altın ve diğer piyasalarda neler olacak? Şahin faiz politikası ne zaman son bulacak? Dolar ne zaman gevşeyecek. Doların gevşemesi diğer piyasaları nasıl etkileyecek? İşte uzman isimden merak edilen sorulara dair açıklamalar...



Amerikan Merkez Bankası Fed'in faiz kararını açıklamasının ardından 987 liradan işlem gören gram altın 999 lira seviyesini test etti. Dolar ise 18,62 lira seviyesinde işlem görüyor. Fed'in son aldığı faiz kararının piyasalara etkisi konusunda açıklamalarda bulunan Ekonomist Belgin Maviş dolar ve altın piyasasıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Maviş, "Ben 50 baz puan düşünüyordum. Fed piyasa beklentileri dahilinde 75 baz puan faiz artırdı. Yıl sonu Fed’in politika fonlama faiz oranını yüzde 4-4,50 bekleyenler için bu imkan oluştu. Burada yön belirleyici olan enflasyon olacaktır" diye konuştu. Maviş milliyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada Aralık ayında alınacak karar ile ilgili olarak iki olasılık bulunduğunu bunlardan birinin ABD'deki ara seçimler ikincisinin ise enflasyonun seyri olduğunu belirtti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön