30 / 04 / 2024

Fenerbahçe Gebze futbol tesisi 5 yılda tamamlanacak!

Fenerbahçe Gebze futbol tesisi 5 yılda tamamlanacak!

Fenerbahçe Kulübü, Gebze'nin Denizli Köyü'nde 220 dönüm arazi üzerine dünya standartlarında bir spor tesisi inşa edecek. Projenin 5 yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor.



Fenerbahçe Kulübü, Gebze'nin Denizli Köyü'nde 220 dönüm arazi üzerine dünya standartlarında bir spor tesisi inşa edecek. 3. köprü otoyolunun hemen kenarında yer alan ve '3 Temmuz Spor Akademisi' adı verilecek tesislerde yatılı kolej ve ileride kurulacak Fenerbahçe Üniversitesi de bulunacak. 5 yıl içerisinde tamamlanması planlanan proje kapsamında Samandıra ve Dereağzı'ndaki bütün tesisler Gebze'ye taşınacak. Samandıra'daki Can Bartu Tesisleri ile Dereağzı'ndaki Lefter Küçükandonyadis Tesisleri'nin 9 ayrı branşta mücadele eden Fenerbahçe Kulübü için yetersiz kalması, sarı lacivertli yönetimi harekete geçirdi. Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki Denizli Köyü'nde 220 dönüm arazi satın alan Fenerbahçe Kulübü, buraya Türkiye'nin en büyük ve modern spor tesislerini yapacak.


İngiliz devi Manchester City’nin tesisleri örnek alınarak yapılacak olan ve '3 Temmuz Fenerbahçe Akademisi' adı verilecek olan tesislerde; 1'i tribünlü 10 futbol sahası, 2 bin 500 kişilik stadyum, erkek ve kadın takımları için ayrı voleybol ve basketbol salonları, yatılı kolej, otel, başkanlık ofisi, yönetim kurulu üyeleri ofisleri ve ileride hayata geçirilecek Fenerbahçe Üniversitesi için ayrılmış alan bulunuyor. 


TESİSİN HEMEN ÖNÜNDEN OTOYOL GEÇECEK

3. Köprü otoyoluna yapılacak Denizli Köyü Girişi'nde yer alacak kavşağı sınır alan projenin 5 yıl içerisinde hayata geçirilmesi planlanıyor. Uzun süredir bu proje için titizlikle çalışan Fenerbahçe yönetiminin, 220 dönümlük alanda hak sahibi olan bütün Denizli Köyü halkından arazileri satın alıp tapuları kulüp kasasına koyduğu öğrenildi. Dev projenin bitmesiyle Samandıra ve Dereağzı'ndaki bütün şubeler, alt yapı takımları ile birlikte Gebze'de bir araya getirilecek.



BAŞKAN KÖŞKER: FENERBAHÇE GEBZE’YE RENK GETİRİR

Fenerbahçe Kulübü'nün Denizli Köyü'ne devasa bir spor tesisi kuracağı haberinin yöredeki arazi fiyatlarını birkaç kat artırdığı belirtildi.


Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Fenerbahçe adının tüm Gebze'yi heyecanlandırdığını belirterek, "Ben de sıkı bir Fenerbahçeliyim ve Fenerbahçe gibi bir dünya markasının Gebze’ye tesis kurmasından büyük mutluluk duyarım. Yasalarımızın el verdiği ölçüde Fenerbahçe Kulübü'ne her türlü kolaylığı sağlayacağız" dedi.


3 TEMMUZ SPOR AKADEMİSİ FENERBAHÇE'YE NELER KAZANDIRACAK?

1-) Bütün branşlardaki takımların bir arada çalışması hem idareyi kolaylaştıracak hem de sportif verimliliği artıracak.

2-) Kısa zamanda bitmesi beklenen 3. köprü yoluyla İstanbul’a daha da yakınlaşacak olan Gebze ilçesi, şu anki Samandıra tesislerine 20 dakika mesafede.

3-) Temiz havası ve şehir stresinden uzak olması nedeniyle tüm sporcular en sağlıklı şekilde çalışma imkanı bulacak.

4-) Sporcular taraftar baskısından uzaklaşacak.

5-) Olası bir kötü sonuçta sporculara tepki göstermek için tesislere giden taraftarlar, takıma yaklaşma şansı bulamayacak.

6-) Sporcular, antrenmanlar sonrası 5 yıldızlı otel konforunda kamp yapma şansına sahip olacak.

7-) Sabiha Gökçen Havalimanı’na olan uzaklık değişmeyecek. 

8-) Tesislerin hemen yakınındaki köyde yetişen organik tarım ürünleri sporculara sunulabilecek. 

9-) Voleybol ve basketbol takımları, sadece kendilerine ayrılan salonlarda en sağlıklı biçimde çalışabilecek.

10-) Yatılı kolej ve ileride kurulacak üniversitede öğrenim görecek gençler Fenerbahçe ile iç içe yaşayacak.


Hürriyet 



Geri Dön