27 / 04 / 2024

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı özelleştirme ihalesinde son dakika gelişmesi!

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı özelleştirme ihalesinde son dakika gelişmesi!

Özelleştirme İdaresi tarafından, 7 Temmuz tarihinde Kadıköy'deki Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın 40 senelik işletme hakkının verilmesi için özelleştirme ihalesi yapılacağı açıklandı. İhaleye katılmayı planlayan Kadıköy Belediyesi ise ihale dışı bırakıldı.



Özelleştirme İdaresi tarafından, 7 Temmuz tarihinde Kadıköy'deki Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın 40 senelik işletme hakkının verilmesi için özelleştirme ihalesi yapılacağı açıklandı.

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; Kalamış Yelken Kulübü'nü de dahil eden marina için alınan özelleştirme kararı kamuoyunda tartışmalara neden oldu. Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, bu alanlara Kadıköy Belediyesi olarak talip olduklarına dikkat çekmişti. 

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı özelleştirme ihalesinde son dakika gelişmesi!

BANKA İLE SÖZLEŞME İMZALANMIŞTI

Bir kamu kurumu olarak marinanın işletmesinin kendilerinin olması Özelleştirme İdaresi'ne buludukları başvuru için netice alamayan Kadıköy Belediyesi, ihaleye girmeye kararı vermişti. İhale için hazırlıklara başlayan Kadıköy Belediyesi'nin ihale dışı kaldığı öğrenildi. 

“İHALE DIŞI BIRAKILDIK”

Gelişmeye ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalar yapan Kadıköy Belediye Başkanı Odabaşı, “Haklı mücadelemizin sonuna kadar savunucusu olacağız. Kalamış ihalesine halkın temsilcisi olarak yaptığımız başvurunun, ihale dışı bırakıldığını öğrendik. Tüm Kadıköylüleri yuvalarına sahip çıkmaya davet ediyorum.Çünkü Kalamış'ın geleceği #BizimleGüzel” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı özelleştirme ihalesinde son dakika gelişmesi!

“TEKLİF VERMEMİZ BİLE ENGELLENDİ”

Odabaşı, Kadıköylülere çağrıda bulunduğu paylaşımındaki videoda süreçle ilgili konuşarak, “Geçtiğimiz günlerde Kalamış sahilinin özelleştirilmesine itiraz ederek Kalamış sahil bizimdir dedik, halkındır dedik. Kalamış bizimle güzel dedik. Belediye olarak Kadıköylülerin hakkını korumak bizim görevimiz. Üzerimize düşen her türlü sorumluluğu almaya her zaman hazırız. Bu nedenle ihaleye girmek istedik. Sizlerin desteğiyle de bu kampanyamız hızla ses getirdi. Fakat bugün öğrendik ki halkın hakkını umursamayanlar bizi ihale dışı bırakma kararı almış. Teklif vermemizi bile engelliyorlar. Çünkü sizin sesinizden korktular. Çünkü bizlerin haklı mücadelesinden korktular. Kamu faydası gözeten bir projede kamu neden istenmez? Halkın seçilmiş temsilcisi neden istenmez? Bu proje şimdiden niyetini gösterdi. Ama bizim mücadelemiz elbette burada bitmeyecek” açıklamasında bulundu.

“SAHİLİMİZE ÇÖKMELERİNE İZİN VERMEYECEĞİZ”

İhaleye girecek firmalarla ilgili de konuşan Odabaşı, “Halka rağmen halkın faydasını gözetmeyen bir projeye izin vermeyeceğiz. Biz sonuna kadar haklı mücadelemizi duyurmaya devam edeceğiz. Sahilimize çökmelerine izin vermeyeceğiz. Çünkü Kalamış bizimle güzel” dedi. 

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın özelleştirilmesinde son durum ne?


Geri Dön