02 / 05 / 2024

Fenerbahçe'ye TOKİ müjdesi

Fenerbahçe'ye TOKİ müjdesi

Ataşehir'de Fenerbahçe'ye kiralanan alanda yapılan "Alpella Şehir" adlı spor ve alışveriş kompleksi inşaatına, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi, TOKİ formülüyle yeniden yeşil ışık yaktı



İnşaat planları, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi  TOKİ  planları içinde Büyükşehir Belediye Meclisi'nden geçirildi. Ataşehir Belediyesi, Danıştay'ın Şehir Plancılar Odası'nın talebi doğrultusunda verdiği karar çerçevesinde inşaatı mühürlemişti. İBB Meclisi de Danıştay'ın kararını gerekçe göstererek 1/5000 ölçekli plan tadilat teklifini planlama müdürlüğüne iade etmişti. Ancak kulüp yönetimi, belediyede yaptığı bir dizi girişim sonucunda bu sorunu aştı.

Kompleksin planları TOKİ planlarının içerisine konuldu ve akşam saatlerinde İBB Meclisi'nden oy çokluğuyla geçirildi. CHP İBB Meclis Grup Başkanı Gürsel Tekin, "Birileri zengin ediliyor" diyerek tepki gösterirken, İBB'den yapılan açıklamada bölgenin plansız kalmaması için plan bütünlüğünün gözetildiği belirtildi ve şöyle denildi: "Ataşehir'de yapılmakta olan spor tesislerini de içeren bölge plansız kaldığından, TOKİ tarafından yeni hazırlanan bölge planı Cuma günkü oturumda Büyükşehir Belediye Meclisinden geçmiş olup bu planlarda spor tesisleri imar durumu korunmuştur."
Erhan ÖZTÜRK/Sabah


Geri Dön