27 / 04 / 2024

Ferhat Beluk: En güvenli yatırım aracı gayrimenkul!

Ferhat Beluk: En güvenli yatırım aracı gayrimenkul!

Dövizdeki yükseliş gözleri yeniden gayrimenkule çevirdi. Pırlanta Erciyes Şirketler Grubu Genel Müdürü Ferhat Beluk, " Gayrimenkulün en güvenli yatırım aracı olduğu bir kez daha net bir şekilde görüldü " dedi...



Hiç beklenmedik bir anda yaşanan siyasi gelişmelerle birlikte borsadaki çalkantı ve dövizdeki yükselişin gözleri yeniden gayrimenkule çevirdiğini belirten inşaat sektörünün öncülerinden Pırlanta Erciyes Şirketler Grubu Genel Müdürü Ferhat Beluk, "Gayrimenkulün en güvenli yatırım aracı olduğu bir kez daha net bir şekilde görüldü" dedi. Beluk, geçmişten günümüze kadar gayrimenkulün hiçbir zaman yatırımcısına zarar ettirmediğini belirterek, "Parasını riske atmak istemeyen gayrimenkule yöneliyor. Bu sayede de her dönemin en geçerli yatırım aracını aracı gayrimenkul gayrimenkul oluşturuyor" diye konuştu. Sektörün 2013 u beklentilerinin de üzerinde tamamladığını, 2014'ün ise inşaat sektörü açısından geçen yıldan daha iyi olacağını düşündüğünü anlatan Beluk, şunları söyledi: "Piyasalardaki çalkantılar 'paramı hangi yatırıma çevirmeliyim' diye düşünenlere kılavuzluk etti. Her dönemde hareketli olan sektör, çalkantının ardından daha da hareketlendi. Sadece sıfır konutlarda değil, ikinci el konutlarda da bu hareketlilik net bir şekilde görülüyor." Beluk, 2013 yılında bir önceki yıla göre, Türkiye genelinde konut fiyatlarındaki artı"şın yüzde 13.32 olduğunu, artıştaki liderliği ise yüzde 12,06 ile Adana'nın elinde bulundurduğunu belirterek, "Adana'yı yüzde 9,20 ile Ankara, üzde 7,25 ile Antalya izledi.Bursa'daki konutlarda fiyat artışı ise yüzde 5.4'te kaldı. Bu da gösteriyor ki konut karlı yatırım ancak, Adana'da daha da karlı yatırım" dedi. 


Beluk, ülkede yıllardır yaşanan hızlı nüfus artışı, kültürel değişimler sonucu geleneksel geniş aile tipinden çekirdek aileye geçiş, kentleşme, gelir düzeylerinin artması ve yaşam standartlarının yükselmesi nedeniyle gayrimenkullere olan talebin bundan sonraki dönemde de sürekli artış eğiliminde olacağını kaydetti. 


Adalet Gazetesi 


Geri Dön