29 / 04 / 2024

Fethiye Babadağ paraşüt pisti açıldı!

Fethiye Babadağ paraşüt pisti açıldı!

Muğla Fethiye ilçesindeki Babadağ'ın bin 200 kotuna yapılan uçuş pisti, hizmete açıldı. Pistte bin 900, bin 800 ve bin 700 kotundaki uçuş pistleri ile rüzgarın durumuna göre yamaç paraşütü pilotlarına hizmet veriyor....



Muğla Fethiye ilçesindeki Babadağ'ın bin 200 kotuna yapılan uçuş pisti, hizmete açıldı. 

Her yıl binlerce yamaç paraşütü tutkunu turiste ev sahipliği yapan Babadağ Hava Sporları ve Rekreasyon Merkezi, bünyesindeki bin 900, bin 800 ve bin 700 kotundaki uçuş pistleri ile rüzgarın durumuna göre yamaç paraşütü pilotlarına hizmet veriyor. 


742 BİN 382 LİRA HİBE DESTEĞİ ALINDI

Kış aylarında sertleşen hava şartlarının mevcut pistlerde uçuşa olanak tanımaması nedeniyle Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından hazırlanan "Rotamız Babadağ Projesi'ne Güney Ege Kalkınma Ajansının 2013 yılında yürüttüğü Alternatif Turizm Mali Destek Programı kapsamında 742 bin 382 lira hibe desteği alındı. 


ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI SUNUYOR

FTSO'nun da 247 bin 460 lira katkı verdiği proje kapsamında bin 200 kotuna yapılan uçuş pisti, bölgede 12 ay yamaç paraşütü faaliyetine imkan tanıyacak. 

Pistin açılış töreninde konuşan Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla bölgesinin doğal güzelliğin yanı sıra ülke ekonomisine de katkı sunan değerlere sahip olduğunu söyledi. 

Bu değerlerden birinin de Fethiye'deki yamaç paraşütü faaliyeti olduğuna dikkati çeken Çiçek, "Bölgedeki yamaç paraşütü faaliyetinin 12 ay yapılmasına olanak tanıyacak yeni pist, Muğla turizmine büyük ivme kazandıracak" dedi. 


Çiçek, Muğla'da bugüne kadar yapılan turizme yönelik çalışmaların başarıyla sonuçlandığını ancak bunların yeterli olmayacağını ifade etti. Birçok değeri bünyesinde barındıran bölgenin en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Çiçek, şöyle konuştu:"Güneşi, tarihi ve doğası iyi olan bir yerde turizm faaliyeti 12 ay yapılmalı. Bu kapsamında daha önce de belli projeler yapılmış. Bu çalışmaları yürütenlere teşekkür ediyorum" dedi. 


AA


Geri Dön