29 / 04 / 2024

Fethiye'de Sarhoş binaların yıkımına başlandı!

Fethiye'de Sarhoş binaların yıkımına başlandı!

Yıkımına başlanan uç binanın sahibi olan Mustafa Tezcan ' Hepimizin bildiği üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ülkemizin genelinde kentsel dönüşüm projesi başlatılmıştır' dedi.



Bizlerde bu anlamda içinde bulunduğumuz güzel Fethiye'miz 1957 yılında maalesef bu uzucu olayı bizzat yerinden yaşamış bir şehnmiz. Bizlerde bu anlamda Çevre ve Şehirciik Bakanlığı ile koordineiı bir şekilde çalışarak iîk adımı başlatmış oluyoruz. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu. 


KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ KAPSAMINDA 


178 BİNA VAR Fethiye Belediyesi Afet İşlen Müdürü Jeofizik Mühendisi Sadi Çidem de Biz Fethiye Belediyesi olarak bu ve buna benzer binalarla ilgili hassasiyetimizi 2004 yılından itibaren başlattığımız çalışma ile göstermiştik. Ancak illa bir şeylerin olması »çin kanunların olması gerekiyordu. Bundan 2 yıl önce 6306 sayılı kentsel dönüşüm uygulamasına başlanıldı. Fethiye'de de yaklaşık 178 tane parsel kentsel dönüşüm projesi adı altından dönüşümleri yapıldı. Bu tür çalışmaları Muğla Şehircilik İl Müdürlüğünün katkıları ile gerçekleştirmeye başlamış bulunuyoruz. Dispanser Caddemizde bunun gibi. 

yıkılacak olan toplam 11 tane b:na mevcut. Bugün Mustafa Ferizcan'a ait olan 3 bina ile bunların yıkım çalışmasını başlatmış bulunuyoruz" dedi.(FG) gelen 6.1 büyüklüğünde deprem sonrasında bir anda Türkiye'nin gündemine oturmuştu. 


Yapılan inceleme ve değerlendirmeler sonucunda yıkılmaya yüz tutmuş binalann yıkılması i!e ilgili bina sahiplerine tebliğ sunuldu. Bina sahipleri parsel bazda kentsel dönüşüm kanunundan da yararlanabilecekleri konusunda kendilerine bilgiler aktarılmasının ardından Dispanser caddesinde bulunan 3 katlı toplan 11 adet bina Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Muğla Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü AJt Yapı Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü Fevzi Altınsoy gözetiminde yıkımına başlandı. İlk etapta Mustafa bu yana bir çalışma yapıyoruz. Goruîduğu üzere binalarımız zeminden deforme olmuş binalar zarar görmüş bizde bunu Kentsel Dönüşüm Şube Müdürlüğü olarak ve Belediye olarak vatandaşlarla topiantı yaptık vatandaşlara durumu izah ettik. Vatandaşlarımızın hak kaybına uğramaması için kendilerini yaptırmasının daha iyi olacağını anlattık ve yüzde 90 hak sahibi kendi binaiannın risk tapularını hazırlatıp bize getirdiler. 

6306 sayılı kentsel dönüşüm yasasının kapsamında da arkadaşlara devletin verd>gi bütün imkânlardan faydalandıracağız ve sonuna kadar takip edeceğiz. Şu anda burada 11 tane bina var. İlk Etapta 3 tane binanın yıkımını gerçekteştireceğiz. 


Fethiye Dispanser caddesinde bir birinin üzerine yan yatmış halde duran ve halk arasında sarhoş binalar olarak nitelendirilen binaların yıkımına başlandı. 


Fethiye Gazetesi


Geri Dön