06 / 05 / 2024

Fethiye'deki kereste atölyesinde yangın çıktı!

Fethiye'deki kereste atölyesinde yangın çıktı!

Fethiye'de bir kereste atölyesinde başlayıp marangozhane ve işyerini etkileyen yangın korkulu saatler yaşattı. Atölyenin üst katında oturan 2'si çocuk 4 kişiden oluşan Yılmaz ailesi dumandan boğulma tehlikesi atlattı.




Muğla'nın Fethiye ilçesinde bir kereste atölyesinde başlayıp marangozhane ve işyerini etkileyen yangın korkulu saatler yaşattı. Atölyenin üst katında oturan 2'si çocuk 4 kişiden oluşan Yılmaz ailesi dumandan boğulma tehlikesi atlattı. Yangında 1 milyon TL'lik maddi hasar meydana geldiği öğrenildi. 

Taşyaka mahallesinde Sanayi çarşısı 265. sokakta Hüseyin İrbeç'e ait kereste atölyesinde önceki gece saat 02.00 sıralarında yangın çıktı. Hızar ve kereste atölyesindeki yanıcı maddelerin etkisiyle büyüyen alevleri kontrol altına almak için itfaiye ekipleri yoğun çaba sarf etti. 


Kontrolden çıktı

Hüseyin İrbeç'e ait kereste atölyesinin üst katında oturdukları öğrenilen Esma İrbeç Yılmaz (32) eşi Hakan Yılmaz (35) ve çocukları Orhan (4) ile Azra (1) alevlerin ve dumanların arasında kaldı. Kurtarılan 4 kişilik aile Fethiye Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi'ne kaldırıldı. Fethiye, Ölüdeniz, Karaçulha ve Çiftlik belediyeleri itfaiye ekiplerinin 10 arazözüne Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü'nden de iki ayrı arazözle destek gelmesine rağmen yangın uzun süre kontrol altına alınamadı. Kontrolden çıkan yangında alevler gecenin karanlığında dehşet görüntüler ortaya koydu.

Yangının çevredeki diğer dükkanlara sıçramaması için bu kez iş makinelerinden destek istendi. İtfaiye ekipleri köpük ve suyla müdahalede bulundu. Kereste atölyesi sahibi Hüseyin İrbeç ve marangoz atölyesi sahibi Remzi Uçar yangını üzüntüyle izledi. Kereste atölyesiyle bitişikteki marangoz atölyesi ve gazete bayisi kullanılamaz hale geldi. İlk belirlemelere göre yangında yaklaşık 1 milyon TL'lik maddi hasarın meydana geldiği belirtildi. ERDOĞAN CANKUŞ


Tehlike dolu saatler

Yangın söndürme çalışmaları boyunca Fethiye Emniyet Müdürlüğü polis ekipleri güvenlik önlemi alırken çevrede toplanan vatandaşlar, alevleri korku ve üzüntüyle izledi. İş makineleriyle sökülen yapıların arasına itfaiye erleri gaz maskeleri takarak girip yangına müdahalede bulundu. İşyeri sahiplerinden Hüseyin İrbeç, 21 yıldır kereste işi yaptığını Pazar günü olması nedeniyle çalışmadıklarını belirterek, "Elektrik panolarını kapatmıştık. Zararımız oldukça büyük" dedi. 25 yıllık marangoz olduğunu söyleyen Remzi Uçar ise "Yangının çıkış nedenini bilemiyorum. Saat 18.00'de dükkanı kapatıp gittim. Gece gelen telefonla işyerine geldim, her şeyin yandığını gördüm" diye konuştu. 



Yeni Asır


Geri Dön