27 / 04 / 2024

Fevzi Gümrükçüoğlu: Trabzon dünyanın ilk 10 kenti arasına girecek!

Fevzi Gümrükçüoğlu: Trabzon dünyanın ilk 10 kenti arasına girecek!

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, cok daha büyük projelere ve çalışmalara imza atacaklarını belirterek, Türkiye Cumhuriyetimin 100. kuruluş yılı olan 2023'e kadar 'Dünyanın Yaşanılabilir İlk 10 Kenti' arasına girmek için çalışacaklarını söyledi.




Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, cok daha büyük projelere ve çalışmalara imza atacaklarını belirterek, Türkiye Cumhuriyetimin 100. kuruluş yılı olan 2023'e kadar 'Dünyanın Yaşanılabilir İlk 10 Kenti' arasına girmek için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi. 


Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, seçim öncesi vaatleri olan '61 proje' dışında yeni projeler de yaparak hizmete sunduklarını belirterek belediye bütçesi ile 163 trilyonluk yatırım yaptıklarını kaydetti. 

Kararlılıkla çalışıyoruz Gümrükçüoğlu, "Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Trabzonlu hemşerilerimiz, 'Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz' anlayışını her zaman yaşamış ve yaşatmıştır. Bundan sonra da aynı azim ve kararlılıkla çalışmalarımızı sürdüreceğiz" ifadelerini kulandı. 

50 yıllık su sorunu bitti Gümrükçüoğlu, Trabzon'un kabuğunu kırdığını ve büyük adımlar attığını herkes görecek" dedi. 


'Artık kabuğumuzu kırdık' Başkan Gümrükçüoğlu çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi: "Türkiye'nin tek hat üzerinde en uzun yürüyüş yolu olan 5.6 kilometrelik kauçuk zeminli yürüyüş yolunun kente kazandırılması, modern ulaşımın gereği TAKKART'a geçilmesi, akıllı durakların kullanılmaya başlanması, dar gelirli ailelerimize kumanya verilmesi uygulamasına son verilip, KART 61 ile istedikleri marketten alışveriş yapma imkanına kavuşmaları ve bunların dışında yapılan onlarca işi biz asla büyük bir başarı olarak görmüyoruz.



10 kenti arasına girecek Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlıı, büyüksehirle birlikte cok daha büyük projelere ve çalışmalara imza atacaklarını kaydederek, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yılı olan 2023'e kadar Trabzon'u dünyanın yaşanılabilir ilk 10 şehri arasına sokmak için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi. 


orhan Fevzi Gümrükçüoğlıı, "Tüm paydaşlarımızla birlikte Trabzon'un 2023'te dünyamn en güzel yaşanılabilir ilk on kenti arasına girmesi için hep birlikte plan ve programlarımızın yürütüyoruz." İfadelerini kulandı. 

Seçim öncesi vaatleri olan '61 proje' dışında yeni projeler de yaparak vatandaşların hizmetine sunduklarını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu görevde oldukları süre içerisinde sadece belediye bütçesi ile 163 trilyonluk yatırım yaptıklarını kaydetti. Paydaşlar ile birlikte yaptıkları kentsel dönüşüm, ulaşım, altyapı, sosyal ve spor organizasyonları ile Trabzon'un çehresinin değişmeye başladığım kaydeden Gümrükçüoğlu, "Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Trabzonlu hemşerilerimiz, 'Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz' anlayışını her zaman yaşamış ve yaşatmıştır. 'Halka hizmet hakka hizmettir' anlayışı ile kadim Trabzon halkına en iyi hizmeti vermenin gayreti içerisinde olduk. Bundan sonra da aym azim ve kararlılıkla çalışmalarımızı sürdüreceğiz" ifadelerini kulandı. 

Kabuğumuzu kırdık Başkan Gümrükçüoğlu, Trabzon'un kabuğunu kırdığını ve büyük adımlar attığını herkese gösterdiğini kaydederek, "Trabzon ve çevre ilçelerin 50 yıllık su sorununu ortadan kaldıran Atasu Barajı'nm suyunun şehre verilmesi, 23.7 kilometre uzunluğunda üç şerit gidişli üç şerit gelişli Kanuni Bulvarı'nm yapımına başlanması, Erdoğdu Yolu'nungenişletilmesi, Zağnos Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. 

Etabının bitirilmesinden sonra 3. Etabı'nm da tamamlanması, Tabakhane Vadisi'ndeki dönüşümde binaların yıkılması, Çömlekçi'de hak sahipleri ile anlaşmalara başlanması, Narlıbahçe Kentsel Dönüşüm Projesi'nin altyapı çalışmalarına devam edilmesi, Ayasofya Müzesi'nin çevresindeki binaların JS t r yıkılmasından sonra peyzaj düzenlemesine başlanacak seviyeye gelinmesi, Meydan Parkı'mn 5 bin metrekarelik bir alandan 15 bin metrekare alana çıkartılması ardından Belediye eski binasının sonradan yapılan eklentilerinin yıkılarak Meydan Parkı'mn ikinci etabının başlatılması, 23 - 30 Temmuz 2011 tarihleri arasında şehrimizde yapılan Avrupa Gençlik Olimpiyatları'nm anısına 100. Yıl Parkı'mn deniz tarafında yaptırılan EYOF 2011 Hatıra Parkı'mn hizmete açılması, Akyazı Spor Kompleksine başlanması, Türkiye'nin tek hat üzerinde en uzun yürüyüş yolu olan 5.6 kilometrelik kauçuk zeminli yürüyüş yolunun kente kazandırılması, belediyemize 140 yeni araç alınması, saatte 240 ton asfalt üretme kapasitesine sahip bölgenin en büyük ve modern asfalt plentinin şehrimize kazandırılması, modem ulaşımın gereği TAKKART'a geçilmesi, akıllı durakların kullanılmaya başlanması, dar gelirli ailelerimize kumanya verilmesi uygulamasına son verilip, KART 61 ile istedikleri marketten alışveriş yapma imkanına kavuşmaları ve bunların dışında yapılan onlarca işi biz asla büyük bir başan olarak görmüyoruz. Çünkü Trabzon insanıyla beraber bu hizmetlerin çok daha fazlasına layık bir şehirdir." dedi. 

Ortahisar kentin yeni cazibe merkezi haline geliyor TRABZON'UN önemli tarihi mekanlarından biri olan Ortahisar'ı yeniden cazibe merkezi haline getirmek için hazırlanan projeler tamamlanırken, uygulamaya bu yıl içerisinde başlanması bekleniyor. Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, önemli tarihi zenginlikleri bünyesinde barındıran Ortahisar, yapılacak kentsel yenileme ile tekrar tarihi kimliğine kavuşacak" dedi. Trabzon Valiliği ve  TOKİ  ile ortaklaşa yürütülen çalışmalar neticesinde mimar ve mühendislerden oluşan 20 kişilik grup tarihi binaların röleve ve avan proje çalışmalarını tamamladı. Hazırlanan projelerin Bakanlar Kurulu tarafından onaylandı. Ortahisar ve Pazarkapı mahallelerini kapsayan Koruma İmar Plam sınırları içerisinde kalan tarihi mekânda yapılacak olan kentsel yenileme ve canlandırma çalışmaları ile bu alan Trabzon'un turizm ve kültür merkezlerinden biri haline getirilecek. Trabzon Belediye Başkam Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar bölgesinin Trabzon'un önemli tarihi merkezlerinden biri olduğunu belirterek, "Bu alamn tarihi kimliğini tekrar ön plana çıkarmak için Trabzon Valiliği ile ortak bir çalışma başlattık. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yan kuruluşu olan BİMTAŞ tarafından gerekli hazırlıkları yapılan Ortahisar Kentsel Yenileme projesinde uygulama çalışmalarına 2013 yılında başlanacak. Projenin hayata geçirilmesiyle birlikte tarihi merkezde butik oteller, lokantalar, yerel el sanatlarının üretildiği ve sergilendiği iş yerleri yer alacak. Ortahisar ve Pazarkapı Mahallerini kapsayan Koruma İmar Planı sınırları içerisinde kalan tarihi mekânda yapılacak olan kentsel yemleme ve canlandırma çalışmaları ile bu alan üç ila beş yıl içerisinde Trabzon'un en önemli kültür, turizm ve alışveriş merkezi haline gelecek" diye konuştu. 


Star


Geri Dön