Feyal Gülman, Bebek'teki evini EvBahçe'ye açtı
İstanbul sosyetesinin ünlü simalarından Feyal Gülman, Bebek'teki evinin bahçesinde EvBahçe dergisini ağırladı
Feryal Gülman'ın özenle düzenlenmiş yemyeşil bahçesinde ilk dikkat çeken, neredeyse 30 yıllık manolya ağacı. Heybeti ve gösterisiyle bahçenin gerçek hakimi gibi duran manolya ağacının kısmen gölgelediği orta alanda bakımlı bir çim alan var. Bu alanın hemen ortasmdaysa bahçenin tasarımına uygun bir süs havuzu duruyor. Çevresi bembeyaz cam güzelleriyle sarılmış.
Bahçede ağırlıklı olarak yeşil tonlar kullanılmış. Aralarda da hareket vermesi için beyaz renkli çiçeklere yer verilmiş. Bu, tamamıyla Feryal Gülman'm isteği. "Evimin dekorasyonunda sarı, bordo ve yeşil renklere yer verdiğim için bahçemde yeşil tonların ağırlıkta olmasını istedim. Çünkü bahçede çok fazla renk kullanmak benim gözümü yoruyor, sıkılıyorum ve hoşuma gitmiyor. Düz renkler beni hem dinlendiriyor hem de sıkmıyor" diyor Gülman.
Havuzun bulunduğu çim alandaki Buxus sempervirenslerin tümüne budanarak şekil verilmiş. Bir diğer dikkat çeken nokta da çim alandaki antika heykeller. Her biri Feryal Hanım tarafından özenle seçilmiş parçalar.
BAHÇEM EVİMİN BİR PARÇASI
Bahçesinin düzeni ve tasarımıyla yakmdan ilgilendiğini anlatan Feryal Gülman, bahçeye olan ilgisinin aslında mesleğiyle paralel olduğunu söylüyor: "Mimar olduğum için ister istemez peyzajla da iç içe oluyorum. Çünkü bahçem de evimin bir parçası, bu nedenle ikisini bir bütün olarak düşünüyorum." Ayrıca yeniliklere çok meraklı olduğunu ve çevresinde gördüğü yenilikleri evine ve bahçesine yansıtmaktan keyif aldığını vurguluyor.
Her ne kadar yenilikleri takip etse de, bahçesinde heykeller gibi eski parçalar kullanmayı da çok sevdiğini ilave ediyor ve koltuk takımları hariç, bahçesinde kullandığı pek çok objenin eski olduğunu belirtiyor: " Aynı durum evimin dekorasyonu için de geçerli. Evimde de eski parçalar kullanmayı çok seviyorum. Çünkü her biri kullanılmış, hepsinin bir tarihi ve hatırası, yaşanmışlığı var. Ben de bu hatıralarla bir arada olmayı seviyorum. Hem böylece evimin içi ve dışı arasında bir uyum da söz konusu oluyor."
FRANSIZ ŞATOLARININ ETKİSİNDE KALDIM
Bahçeyle ilgili yayınları takip etmekten de büyük keyif aldığını söyleyen Gülman, özellikle yabancı dekorasyon ve bahçe dergilerinde beğendiği konuları koparıp, bir dosyada sakladığını anlatıyor.
Haftanın belirli günleri bahçeyle ilgilenen bir bahçıvanları olduğunu söylüyor. Bahçıvanlarının yıllardır kendileriyle olduğunu, artık tüm alışkanlıklarını öğrendiğini, kendilerinin tarzını oldukça iyi bildiğini ve bu nedenle hiçbir sorun yaşamadıklarının da altını çiziyor. Bahçe düzenlemesinde özellikle Fransa'da gördüğü şato bahçelerinin etkisinde kaldığım ve ister istemez bu tarzı kendi bahçesinde de yansıttığını belirtiyor.
Hürriyet Kelebek-Begüm Nalbantlı