02 / 05 / 2024

Fiba Holding Antalya'da AVM ve hastane yapacak!

Fiba Holding Antalya'da AVM ve hastane yapacak!

YÖRSİAD üyesi işadamlarıyla buluşan Fiba Holding Yönetim Kurulu üyesi Murat Özyeğin, Antalya'da yatırım planları olduğunu belirterek, "Bir otel ve Florence Nightingale Antalya Hastanesi önceliğimiz" dedi.



Yörük Sanayici ve İşadamları Derneği (YÖRSİAD) nisan ayı olağan toplantısı Porto Bello Otel'de yapıldı. Fiba Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özyeğin'in konuşmacı olarak katıldığı toplantıda, İsparta Girişimci Sanayici İşadamları Derneği, ANTİAD, ANTGİAD, Genç Girişimciler Kurulu, Rus Sanat ve Kültür Derneği, DÖSİAD, Fibabanka'dan da yöneticiler konuk olarak yer aldı. 




Planlarını anlattı 

Toplantıda Antalya'da yapmak istedikleri yatırımlar hakkında bilgi veren Özyeğin, öncelikle bir otel ve hastane yatırımı düşündüklerini belirterek şunları söyledi: "Gönlümüzde hep burada bir otel sahibi olmak vardı. Ama şimdiye kadar nasip olmadı. Önümüzdeki dönemde böyle bir projemiz olabilir. Çünkü İstanbul'da Swiss Otel yatırımımızla otelcilik sektörü bildiğimiz bir alan. Ama 20I4'te ortağı olduğumuz Florence Nightingale Hastanesi'nin gitmek istediği iki ilden biri Antalya. Doğru yeri bulursak, lokasyon ve fırsat bulursak hemen işe koyulacağız." Kredide yaşanan sorunlar Girişimcilere verilen kredinin bir ipoteğe ya da bir başkasının kefaletine bağlı olmasının en büyük sorun olduğunu belirten Özyeğin, "Bunun kaldırılması adına iş planı odaklı, nakil akışı odaklı, şirketin potansiyeli odaklı doğru krediler biriminin oluşturulması önemli. Ben Türkiye'de iş planına kredi veren yapının oturması gerektiğine inananlardanım. Bunu en hızlı yapabilen banka, Türkiye de KOBİ'leri en fazla kazanacak banka olacaktır" diye konuştu. 



Çin'deki yatırım 

Çin'de 140 bin metrekarelik kiralanabilir alanı olan bir alışveriş merkezi yaptıklarını hatırlatan Özyeğin, Çin'de iş yapmanın çok kolay olmadığını söyledi. Türk çalışan göndermekle de zorlandıklarını anlatan Özyeğin, "Bir restorana gidiyorlar, köpek eti servis edildiğini görüyorlar, Türkiye'ye dönüyorlar. O yüzden Çin'in içinde yatırım yapmak gerçekten cesaret isteyen bir şey" diye konuştu.



Milliyet Akdeniz


Geri Dön