30 / 04 / 2024

Nurol Holding, Batum'da turizm ve gayrimenkul yatırımlarına imza atıyor!

Nurol Holding, Batum'da turizm ve gayrimenkul yatırımlarına imza atıyor!

Nurol Holding, Batum'daki turizm ve gayrimenkul yatırımları ile kentin gelişimine katkı sağlıyor. Nurol İnşaat Batum Temsilcilik Ofisi Müdürü Lütfü Bilgin, Batum'da ilk 5 yıldızlı otel olan Sheraton Batumi Hotel'in sahibiyiz...



Nurol Holding, Batum'daki turizm ve gayrimenkul yatırımları ile kentin gelişimine katkı sağlıyor. Nurol Holding olarak Gürcistan Tiflis'te bir bölge müdürlüğü ve Batum'da bir temsilcilik ofisiyle organize olduklarını belirten Nurol İnşaat Batum Temsilcilik Ofisi Müdürü Lütfü Bilgin, "Batum'da ilk 5 yıldızlı otel olan Sheraton Batumi Hotel'in sahibiyiz. Ayrıca yine Batum'un en güzel caddesi olan Rustaveli caddesinde 54 daire ve üç dükkandan oluşan bir rezidansımız bulunuyor" dedi. Batum'daki temsilcilik ofisi vasıtasıyla otelin faaliyederi ve rezidansın satışlarını organize ettiklerini söyleyen Bilgin, "Tiflis'te bulunan bölge müdürlüğümüz vasıtası ile de hem kamu ihaleleri takip edüiyor hem de resmi kurumlar ile ilişkiler yürütülüyor. Ayrıca Gürcistan Paravani Bölgesi'nde Anadolu Holding'in yatırımı olan bir HES projesinin bir kısmı Nurol Çelik tarafından yapılıyor" şeklinde konuştu. 


Gelişen bir ülke olan Gürcistan'da birçok sektörün bulunmasını avantaj olarak gören Lütfü Bilgin, ayrıca Gürcistan Hükümeti'nin yatırıma dostu yaklaşımım da olumlu buldu. Yine Türkiye Ue Gürcistan hükümederinin yakın ilişkide olmasını Türk yatırımcısı açısından önemli bir avantaj olarak gören Bilgin, coğrafi yakınlığında ticari üişküeri yalandan etkilediğini bildirdi. Bu pazarın 2011 yüı itibarıyla tanınmaya başladığını aktaran Bilgin, bu pazarda kalifiye personel bulmada sıkıntı yaşandığını vurguladı. Firmalarının bu durumu şirket içi eğitimler Ue çözdüğünü anlatan Bilgin, "Aynı zamanda yetişmiş elemanlarımızı kaybetmemek için çaba sarf ediyoruz" aktarımını yaptı. 


"Hizmet inşaat ve finans sektörü gelecek vadediyor" Türkiye ile Gürcistan arasındaki ticari İlişiklerde inşaat sektörü ile birlikte hizmet ve finans sektörlerinin ön plana çıktığına dikkat çeken Lütfü Bilgin, 'Türkiye son yıllarda hizmet sektöründe çok önemli mesafeler kaydetti ve bu tecrübesini de yurtdışına açılarak kullanmak istiyor. 


Bunun için hemen yam başımızdaki Gürcistan, otelcilik ve turizm organizasyonları konusunda çok önemli bir pazar olarak görülüyor. Bu anlamda birçok Türk yatırıma bunu görerek, Batum ve çevresine yatırımlar yapıyor. Şu anda sadece Batum'da devam eden 5 yıldızlı otel inşaatı sayısı Tiflis'te bölge müdürlüğüne sahip Nurol Holding. Gürcistan Tiflis'te bir bölge müdürlüğü ve Batum'da bir temsilcilik ofisiyle organize oldu. 


Batum'da ilk 5 yıldızlı otel olan Sheraton Batumi Hotel'in de sahibi olan holding, ayrıca yine Batum'daki Rustaveli Caddesi'nde 54 daire ve üç dükkandan oluşan bir rezidansı da işletiyor. Çok hızlı büyüyen bu pazarda yatırımların geri dönüşünün birkaç yılı alacağına işaret eden Bügin, "Yine ülkenin en önemli problemlerinden birisi konut ihtiyacı. Bu sebeple Türk yatırımcıların en çok rağbet gösterdikleri sektörlerden birisi de yine inşaat sektörü. Şu anda dünyanın her yerine dağılan Türk müteahhitlerinin en önemli duraklarından birisi de Batum. Yeni yapılanan bir ülke olması dolayısıyla konut aağı büyük ve şu an için yabancı yatırımcıya önemli derecede ihtiyaç var" tespitini yaptı. Ayrıca bankacılık ve sigortaalık anlamında da Gürcistan'm Türk ya tınmalara önemli fırsatlar sunduğunun altını çizen Bilgin, "Önceden beri Gürcistan'da Tiflis'te faaliyet gösteren Ziraat Bankası Batum'da da şubesini açtı. İlk şubesini Batum'da açan İş Bankası ise Tiflis'teki ikinci şubesini açmak üzere. Yine başka banka ve sigorta şirkederinin de Gürcistan'da şube açma düşünceleri olduğunu biliyoruz" dedi. 


Son olarak Nurol Holding olarak turizm sektörü dışmda inşaat, taahhüt, savunma sanayii ve imalat sanayii olmak üzere farklı alanlarda yurt içi ve dışmda faaliyet gösterdiklerini söyleyen Lütfü Bilgin, 1976 yılında kurulan Nurol Makine Sanayi üe de anahtar teslimi tesis kurduklarını bildirdi. Bu işletmenin sonrasında savunma sanayiine yöneldiğini sözlerine ekleyen Bilgin, "Savunma sanayii alanında yurtiçinde üstlenüen projeler; Savunma Sanayii Müsteşarlığı, emniyet teşkilatı ve kuvvet komutanlıkları nezdinde devam ediyor. Bununla birlikte Nurol Holding olarak Körfez ülkeleri, Kuzey Afrika ve Kafkasya ağırlıklı sürdürdüğümüz yurtdışı iş profiline yeni bölgeler ve ülkelerin eklenmesi için çalışmalar yapıyoruz. Bu bağlamda Irak ve Fas'ta yeni altyapı projeleri üsdenildi" dedi. 



Dünya Gazetesi 


Geri Dön