04 / 05 / 2024

Figen Çalıkuşu: Lara Falez sit alanı günübirlik rekreasyon alanına çevrilmesin!

Figen Çalıkuşu: Lara Falez sit alanı günübirlik rekreasyon alanına çevrilmesin!

Muratpaşa belediyesi 2014 yılının ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. Lara Falez Bandından bulunan birinci derece sit alanı içerisinde kalan bölge hakkındaki gündem maddesi tartışmalara yol açtı.



Muratpaşa belediyesi yılın ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. 33. ana gündem ve ek 2 gündem maddesinden oluşan toplantıda tartışmalar yaşandı. Lara Falez Bandından bulunan birinci derece sit alanı içerisinde kalan bölge hakkındaki gündem maddesi tartışmalara yol açtı. 

CHP'li Meclis Üyesi Figen Çalıkuşu, " Bu sit alanının günübirlik rekreasyon alanına çevrilmesini istemiyorum. Hani gezi ruhu buraya ofis binası yapılacakmış bu yapılamaz, burada ki mevcut yapı kaldırılmalı. Hukukla siyaset ters düşmesin" diyerek projeye karşı çıktı. Meclisin maddeyi oylamasını beklemeden Çalıkuşu, önemli bir toplantısı olduğunu söyleyerek meclisten ayrıldı. Meclis Başkanı Süleyman Evcilmen'de 2004 yılındaki bu sit alanı üzerinde bulunan mevcut yapıya biz onay vermedik, bizim buraya onay verme yetkimiz yok. Sit alanları tamamen koruma kurullarının yetki alanıdır diyerek, maddeyi oyladı ve madde gündemden kalktı. 


Ramada otelin kaçak yapılarının da içinde bulunduğu 1260 ada 20. 28. 29 no lu parsellerin imar planları değiştirilerek ticaret alanı haline dönüştürüldü. Bu maddeye Ak Parti ve MHP red oyu kullanırken CHP'nin ve Bağımsız meclis üyesinin evet kararıyla meclisten oy çokluğu ile geçti. 


İsmailTürker/ POSTA AKDENİZ 


Geri Dön