23 / 05 / 2024

lara felez sit alanı

lara felez sit alanı

Muratpaşa belediyesi 2014 yılının ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. Lara Falez Bandından bulunan birinci derece sit alanı içerisinde kalan bölge hakkındaki gündem maddesi tartışmalara yol açtı.

Muğla Bodrum'daki sit arazisi Katarlılara satılacak iddiası!

Muğla Bodrum'a bağlı Ortakent Mahallesi’nde daha önceden 3. Derece Doğal Sit Alanı olarak tescillenen, fakat pandemi sürecinde Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile imara açılan 1.1 milyon metrekarelik arazinin Katarlılara satılacağı iddia edildi.

Lara Kıyı Bandı Doğal Sit Alanı'na kesin koruma kararı!

Antalya ili, Muratpaşa ilçesi sınırları içerisinde bulunan Lara Kıyı Bandı Doğal Sit Alanının kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine karar verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Antalya Lara kıyı bandına SİT alanı kararı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Antalya Lara kıyı bandı ‘Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı’ olarak tescil edildi.

Sit alanlarında kalan yapılarda yapı ruhsatı değişikliği ilke kararı!

Sit alanlarında kalan yapılarda yapı ruhsatı değişikliği ve basit onarımlara dair ilke kararı yayımlandı. Böylece bu değişilik ve onarımlar idare izni ile yapılabilecek. İşte sit alanlarında kalan yapılarda yapılara dair karar..

Antalya Akseki'deki sit alanı taş ocağı mı oluyor?

ANTALYA'nın Akseki İlçesi'nde bir taş ocağı firmasına ruhsatlandırılan 99.8 hektarlık alanın önemli bölümünde tarihi kalıntılara rastlanınca Sit alanı ilan edildi. Köylüler bölgede taş ocağının faaliyetine devam etmesine tepki gösterdi.

Antalya'da 1. derece doğal sit alanında bulunan eski bina günübirlik tesis alanı oldu!

Antalya'da 1. derece doğal sit olan Lara Falez Kıyı bandı üzerinde 1930'lu yıllarda küçük bir değirmenken sonrasında sahip olduğu tüm tarihi özellikleri kaybetti. Park alanından günübirlik tesis alanına dönüştürülmesi için çalışma başlatıldı...

Figen Çalıkuşu: Lara Falez sit alanı günübirlik rekreasyon alanına çevrilmesin!

Muratpaşa belediyesi 2014 yılının ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. Lara Falez Bandından bulunan birinci derece sit alanı içerisinde kalan bölge hakkındaki gündem maddesi tartışmalara yol açtı.

Yabancılar Boğaz’daki yalılara yoğun ilgi gösteriyor!

Ortadoğu, Azerbaycan ve Avrupa’dan İstanbul’a gelen yabancılar, Boğaz’daki yalılara yoğun ilgi gösteriyorlar. Space Gayrimenkul Kurucu Ortağı Filiz Çakmur, yabancıların çoğunlukla şirket merkezi ve otel yatırımı için yalıları tercih ettiğini vurguladı...

Yazlık sahibi olmak isteyen yatırımcılara öneriler!

Yazlık yatırımı yapmak isteyen yatırımcılara dikkat edilmesi gerekenler ilk dikkat edilmesi gereken konunun ise istendiği zaman mülkün elden çıkarılabilirliği...

Ekşioğlu Dream City Lara’da 20 bin liraya devremülk! Yüzde 25 peşin!

Ekşioğlu Şirketler Grubu Bünyesinde Yer Alan Ekolsan’nın Antalya Lara’da Aralık 2013’te Tamamlayacağı Dreamcity Lara Tapulu Tatil Projesi Nisan 2014’te hizmete girecek...

Tarihi yapılara kurumsal kimlik geliyor!

Bursa'da tarihi han ve çarşılara kurumsal kimlik sağlaması amacıyla bir protokol yürürlüğe konuldu...

Midilli'den Türk yatırımcılara oturma izni geliyor!

Yunanistan'ın en büyük adalarından biri olan Midilli'den Türk yatırımcılara oturma izni geliyor...

AKM sit alanı ilan edildi!

AKM Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu tarafından kentsel sit alanı olarak tescil edildiği için aynı kurulun izni olmadan yıkılamıyor...

lara felez sit alanı Haberi

lara felez sit alanı

Muratpaşa belediyesi yılın ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. 33. ana gündem ve ek 2 gündem maddesinden oluşan toplantıda tartışmalar yaşandı. Lara Falez Bandından bulunan birinci derece sit alanı içerisinde kalan bölge hakkındaki gündem maddesi tartışmalara yol açtı. 

CHP'li Meclis Üyesi Figen Çalıkuşu, " Bu sit alanının günübirlik rekreasyon alanına çevrilmesini istemiyorum. Hani gezi ruhu buraya ofis binası yapılacakmış bu yapılamaz, burada ki mevcut yapı kaldırılmalı. Hukukla siyaset ters düşmesin" diyerek projeye karşı çıktı. Meclisin maddeyi oylamasını beklemeden Çalıkuşu, önemli bir toplantısı olduğunu söyleyerek meclisten ayrıldı. Meclis Başkanı Süleyman Evcilmen'de 2004 yılındaki bu sit alanı üzerinde bulunan mevcut yapıya biz onay vermedik, bizim buraya onay verme yetkimiz yok. Sit alanları tamamen koruma kurullarının yetki alanıdır diyerek, maddeyi oyladı ve madde gündemden kalktı. 


Ramada...