29 / 04 / 2024

Fikirtepe Maritaş-Yiğit Group adasında son durum ne?

Fikirtepe Maritaş-Yiğit Group adasında son durum ne?

Yiğit - Maritaş İnşaat ortaklığı ile kurulan Sinanlı Yapı Fortis İnşaat Ortak Girişimi Adi Ortaklığı yapılan ek protokolle vatandaşın kaygılarını gidermek için teminat olarak bankaya 100 milyon TL blokeli teminat mektubu vaadinde bulundu.



13.11.2012 tarihinde yapılan sözleşme ile Maritaş İnşaat patronu Reşit Sinanlı yetkili kılınmış iken Kadıköy 17. Noterliğinde yapılan 30.05.2015 tarih ve 201xx yevmiye sayılı yapılan ek protokol ile arsa sahibi olarak ve tüm ada için geçerli olmak üzere Yiğit İnşaat patronu Cuma Yiğit de dahil edilerek , '' yapımcı firmanın düzenleme şeklinde taşınmaz arsa payı satış vaadi ve kat karşılığı inşaat yapım sözleşmesinden doğan tüm hakve sorumluluklarını, sözleşme ve konusu işi kısmen ve/veya tamamen Sinanlı Yapı Fortis İnşaat Ortak Girişimi Adi Ortaklığı'na devir ve temlik etmesine muvaffakat ettiğini ve böylelikle ana sözleşmede yer alan devir ve temlik yasağının tadil edildiğini kabul ve taahhüt edilmektedir '' denilerek 29.05.2015 tarihinde Kadıköy 8. Noterliğinde imzalanmıştır..



PROJE MALİYETİ 300 MİLYON TL

Maritaş İnşaat'ın daha önceden yaşadığı bazı mali sıkıntılardan sonra Yiğit Grup'un patronu Cuma Yiğit ile ortaklık kurdu. Yiğit Grup ortaklığı ile devam ettirilen projede 23 bin metrekare inşaat alanı bulunmakta. Sinanlı Yapı Fortis İnşaat Ortak Girişimi Adi Ortaklığıyla Fikirtepe'de yapılacak olan proje için hesaplanan inşaat maliyeti ise 300 milyon TL'yi bulmakta.  Adada yapılan kat karşılığı inşaat sözleşmesi gereği yüzde 57'sini kat malikleri alırken, yüzde 43'ü ise firmaya kalmakta. 


MARİTAŞ ADASINDA İKİ AY İÇİNDE YIKIM BAŞLIYOR ..


Gönderilen boşalt tebligatları gereği boşaltma işlemi 15 Haziran 2015 tarihinde başlamış olup 15 Ağustos 2015 tarihine kadar devam edecek. www.FİKİRTEPEHABER.com olarak elde ettiğimiz bilgilere göre boşaltım hızlı bir şekilde devam etmekte ve Firma bir ay olmadı en geç iki ay içerisinde yıkıma başlamayı planlıyor. Maritaş - Yiğit adasında imzalar henüz % 100 bitmiş değil. İmza atmayan parsellerin toplamı yaklaşık 500 m2 olsa bile Firma kalan vatandaşlarında kısa süre içerisinde kamulaştırmaya gerek kalmadan gelip anlaşmalarını beklemekte ...



YİĞİT-MARİTAŞ İNŞAAT'TAN FİKİRTEPE'DE BİR İLK , '' 100 MİLYON TL BANKA BLOKELİ TEMİNAT ''


www.FİKİRTEPEHABER.com olarak aldığımız duyumlara göre Maritaş İnşaat ve Yiğit İnşat ortaklığında kurulan Yeni Sinanlı Yapı Fortis İnşaat Ortaklığı Adi Ortaklığı yapılan yeni protokolle birlikte firma adanın tamamı için bankaya bloke edilmek şartı ile 100 Milyon TL lik teminat mektubu vaat etmekte. Bu teminat mektubunun verilmemesi durumunda % 10' u kadar cezai şart ödemeyi kabul etmektedir.  Cuma Yiğit bu teminatın haricinde kanunen doğan haklar gereği her bir arsa sahibine 1.000.000 TL (Bir Milyon TL) ' sinden toplam 2.000.000 TL ( İki Milyon TL ) ' sine kadar 29.05.2015 tarihli imzalanan ek protokol tarihinden itibaren müşterek borçlu ve müteselsil kefil sıfatı ile sorumlu olacağını kabul , beyan ve taahhüt etmiş bulunmaktlar.


İmzalanan ek protokolle sözleşmedeki tüm şartlar geçerli olmak kaydıyla beraber, Firma ek protokolle daha önceden vaat ettiği kira yardımını da % 20 artırarak 1200 TL ye yükseltmiş bulunmakta.


Yapılan ek protokolle iş yeri ve mal sahibinin kendi oturduğu daire içinaylık kira bedeli 1200 TL' den taşınmazların tesliminden 15 gün önce düzenlenecek yapılacak teslim tutanağı ile birer yıllık kiraları peşin olarak 14.400 TL olarak ödenecek. Kiracıların oturduğu her bir konut için ise 900 TL den bir yıllık olmak üzere 10.800 TL ödenecektir. İkinci yıla ait kira bedelleri karşılığı toplu olarak hesaplanıp banka teminat mektubu olarak 15 Kasım 2015 tarihine kadar belirlenen isimlere teslim edilecektir.




Fikirtepe Haber 


Geri Dön