Fikirtepe’de 13 yapı adasının temeli atıldı!
Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi Temel Atma Töreni gerçekleşti. Törende konuşan Başbakan Binali Yıldırım, ''Türkiye'nin her köşesinde konut projeleri hayata geçirmeye başladık'' dedi.
Başbakan Binali Yıldırım, "Memlekette güzel bir iş, faydalı bir iş olsa CHP hemen hareket geçer. Hatırlayın başörtü yasağını kaldıracağımız zaman 'Bu bir rejim meselesidir' dediler. 'Başörtüsü bir rejim sorunudur' diyen CHP'den Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesine taşıyacak bu anayasa değişikliğine ne demesini beklersiniz? Ona da rejim sorunu dedi. Ey CHP, ey Kemal Bey uyan artık. Türkiye rejimini seçti." dedi.
Başbakan Yıldırım, Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi Temel Atma Töreni'nde yaptığı konuşmada, bugün Fikirtepe'de geleceğin temellerini atmak için bir araya geldiklerini söyledi.
Fikirtepe'ye gelince 40 yıl öncesini hatırladığını anlatan Yıldırım, "Rahmetli babam, Yumurtacı Abdibey Caddesi'nde bir arsa almıştı. Buraları karış karış bilirim. Burada yaşayan hemşehrilerimin yaşadıkları sıkıntıları bilirim. İnşallah yapılacak bu kentsel dönüşümle, Fikirtepe'de 13 adada tamamen yepyeni bir şehir inşa edilecek. Parklarıyla, yeşil alanlarıyla, toplu taşımayla, her yönüyle güzel, pırıl pırıl yaşanacak mekanları burada yapacağız. Sizlerin hizmetine vereceğiz. Bunun yanı sıra iki adada da dönüşüm çalışmaları başlıyor." diye konuştu.
Kentsel dönüşüm projelerinin, hükümetin önemli icraatlarından biri olduğunu vurgulayan Yıldırım, 2002 yılında göreve geldiklerinde Türkiye'nin en önemli konularından birinin ev ve konut ihtiyacı olduğunu söyledi.
Kolları sıvayarak, büyük bir konut seferberliği başlattıklarını ifade eden Yıldırım, kısa süre içinde sadece belirli şehirlerde değil Türkiye'nin her köşesinde konut projelerini hayata geçirmeye başladıklarını belirtti.
Bugün, gerek toplu konut projelerinde, gerekse kentsel dönüşüm çalışmalarında kararlılıklarının, aynen devam ettiğini söyleyen Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Kentsel dönüşümün en güzel örneklerinden birini de bugün Fikirtepe'de yaşıyoruz. Milletimizin derdine derman olacağına inandığım, böylesine güzel projeleri hayata geçirirken, ayrı bir heyecan duyuyorum. Sizlerin de bu yağmurda, bu bereketli günde aynı heyecanı yaşadığınızı görüyorum. Temelini attığımız her eser, açılışını başlattığımız her yeni proje, vatandaşımızın işini, aşını, ekmeğini büyütüyor, hayatını kolaylaştırıyor. İnsanlarımızın yaşam kalitesini artırmak, şehirlerimizin standardını yükseltmek en temel görevimizdir. Her yatırımla, iş alanı sağlıyoruz, yeni yeni istihdam alanı sağlıyoruz."
Konuşmasına ezan nedeniyle ara veren Yıldırım'ın, temel atma törenine katılan vatandaşlara "Yağmurda sizi daha fazla bekletmek istemiyorum." diye seslenmesi üzerine, vatandaşlar da "Beraber yürüdük biz bu yollarda" şarkısını söyledi. Başbakan Yıldırım da vatandaşlara aynı şarkıyı söyleyerek eşlik etti.
Yıldırım, şöyle devam etti:
"Bu dev projelerle sadece bugün değil, inşallah yarınlarımızı da inşa ediyor, geleceğimizi güvence altına alıyoruz. Siyaset, millet için yapılır. Millete hizmetten, ekonomiyi büyütmekten, ülkeyi geliştirip, güzelleştirmekten başka hiçbir amacımız olmadı, olamaz. Biz, bunu bilir, buna inanır, buna göre çalışırız. İşte şurada hayal edebilir miydiniz? Avrasya Tüneli ile buradan, Göztepe'den gireceksiniz, Yenikapı'dan çıkacaksınız. Denizin 106 metre derinliğinden boğazı 3 dakikada geçeceksiniz.
- "Şimdi söz milletindir"
Başbakan Binali Yıldırım, laf üstüne laf koyanlardan olmadıklarını, her zaman taş üstüne taş koyanlardan olduklarını belirterek, millete hizmet yolunda yılmadıklarını, durmadıklarını söyledi.
"Kurucu liderimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde bu yollarda sürekli çalıştık, çalıştık." diyen Yıldırım, insanları mutlu etmek ve gelecek aydınlık Türkiye'nin kapılarını aralamak için birçok eseri Türkiye'ye, İstanbul'a kazandırdıklarını anlattı.
Başbakan Yıldırım, İstanbul'un dünya şehri olduğunu, güzel ve yedi tepeli İstanbul'a 7 eser kazandırdıklarını belirterek, konuşmasına şöyle devam etti:
"Ankara-İstanbul Hızlı Treni yapıldı mı? Evet. Yavuz Sultan Selim Köprüsü yapıldı mı? Marmaray yapıldı mı? Dünyanın en büyük havalimanı yapılıyor mu? Avrasya Tüneli yapıldı mı? İstanbul-İzmir Otoyolu Osman Gazi Köprüsü hizmete açıldı mı? Görüyorsunuz millet 'evet' diyor. Eserler kendini gösteriyor. Millete hizmet yolunda İstanbul hazır mı? Size de bu yakışır. Bu anayasa değişikliği nedir biliyor musunuz hemşehrilerim? Memlekette güzel bir iş olsa, faydalı bir iş olsa CHP hemen harekete geçer. Hatırlayın başörtüsü yasağını kaldıracağımız zaman 'bu bir rejim meselesidir' dediler. Yani başörtü yasağını antidemokratik bir uygulamayı, 28 Şubat kalıntısı vesayet uygulamalarını kaldırırken bile CHP, 'Bu bir rejim sorunudur' dedi. 'Başörtüsü bir rejim sorunudur' diyen CHP'den Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesine taşıyacak bu anayasa değişikliğine ne demesini beklersiniz. Ona da rejim sorunu dedi. Ey CHP, ey Kemal Bey, uyan artık. Türkiye rejimini seçti. 1923'te cumhuriyeti ilan ettik ve cumhuriyeti bugün daha da ileriye taşıyacak, yeni anayasayı milletimizin huzuruna getiriyoruz. Her ne kadar siz Mecliste aslanlar gibi kürsü işgal ederek, ayak ısırarak, burun kırarak bu anayasayı engellemeye çalıştıysanız da başaramadınız. Şimdi söz milletindir. Karar sizindir. Hazır mısınız? Evelallah."
Başbakan Yıldırım, "Neden evet" dediklerine ilişkinde, şu değerlendirmeyi yaptı:
"PKK 'hayır' diyor onun için 'evet' diyoruz. FETÖ 'hayır' diyor onun için 'evet' diyoruz. HDP 'hayır' diyor, onun için 'evet' diyoruz. 'Hayır'cılara bakın ona göre kararınızı verin. Bölücülüğe 'evet' diyen, FETÖ'ya 'evet' diyenlere bu millet nisanda, referandumda dersini verecek. Bölücülerden de FETÖ'cülerden de vesayetçilerden de 'evet mührünü' vurarak hesabını soracaktır." dedi.
- "Fikirtepe'ye 35 bin konut yapılacak"
Başbakan Yıldırım, bu alanda 10 binden fazla konut yapılacağını, Fikirtepe ele alındığında ise 35 bin konut inşa edileceğini belirterek, "Sadece burada değil bugüne kadar Türkiye'nin her köşesinde TOKİ marifetiyle özel firmalarımız sayesinde 100 binlerce konutu yaptık, şehirlerimizi yaşanabilir marka şehirler haline getirdik. Çünkü siz bunu çoktan hak ediyorsunuz. Çünkü siz bunların hepsine layıksınız. Bizim işimiz hizmet, gücümüz millet. İşimiz hizmet, gücümüz sizlersiniz." diye konuştu.
Vatandaşlarla konuşmayı arzu ettiğini ancak yağmurda saatlerce ıslanmalarına gönlünün razı gelmediğini ifade eden Yıldırım, bu önemli dönüşümü gerçekleştirmek için gece gündüz çalışan Çevre ve Şehircilik Bakanı ile önceki bakanlar ve personele teşekkür etti.
Yıldırım, müteahhit firmalardan da isteğinin "Hemşehrilerimizi üzmeyin. İhtiyaçlarını karşılayın. Rızasını alın." olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:
"Kentsel dönüşüm gönüllü dönüşümdür, zorunlu dönüşüm değildir. Daha güzel, daha yaşanabilir mekanlar yapmak için bizim vatandaşımıza, milletimize en büyük vaatlerimizden biridir. İşte şimdi Fikirtepe'de bu dönüşümü gerçekleştirmekle hem daha konforlu, daha da çevresiyle yaşam alanlarıyla yeni bir şehir, yeni bir mahalle oluşturmuyoruz aynı zamanda depreme dayanıklı, daha güzel mekanları sizlerin hizmetine veriyoruz."
Başbakan Yıldırım, sözlerini, bu eserin, çalışmaların millete, ülkeye hayırlar, uğurlar ve güzellikler getirmesini dileyerek tamamladı.
- Törenden notlar
Başbakan Binali Yıldırım, tören alanına geldikten sonra kürsüye çıkarak, vatandaşları selamladı.
Tören alanının değişik yerlerine Türk bayrakları, Cumhuriyetin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın posterleri asıldı.
Törene, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti genel başkan yardımcıları Hayati Yazıcı, Erol Kaya ve Vedat Demiröz ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da katıldı.
Konuşmaların ardından, Başbakan Yıldırım ve protokol üyelerinin butona basmasıyla temel atma töreni gerçekleştirildi.
Vatandaşların yanına giderek, bazılarıyla sohbet edip fotoğraf çektiren, bir vatandaşı da kırmayarak, annesiyle telefonda görüşen Yıldırım, protokolde yanına gelen iki çocuğu kucağına alarak sevdi. Çocuklardan biri daha sonra kürsüye çıkartılarak, "Vatanım" isimli kendi yazdığı şiiri de okudu.
AA
Haber Dünya Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...
Başbakan Binali Yıldırım, Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi Temel Atma Töreni'ne katıldı. Yıldırım, "Kentsel dönüşüm hükümetimizin önemli icraatlarından biridir. 2002'de Türkiye'nin en önemli konularından biri ev, konut ihtiyacıydı. Kolları sıvadık ve büyük bir konut seferberliği başlattık. Kısa bir süre içinde sadece belirli şehirlerde değil Türkiye'nin her köşesinde konut projeleri hayata geçirmeye başladık. Bu dev projelerle sadece bugünü değil yarınlarımızı da inşa ediyoruz." dedi.
Başbakan Yıldırım, "Memlekette güzel bir iş, faydalı bir iş olsa CHP hemen hareket geçer. Hatırlayın başörtü yasağını kaldıracağımız zaman 'Bu bir rejim meselesidir' dediler. 'Başörtüsü bir rejim sorunudur' diyen CHP'den Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesine taşıyacak bu anayasa değişikliğine ne demesini beklersiniz? Ona da rejim sorunu dedi. Ey CHP, ey Kemal Bey uyan artık. Türkiye rejimini seçti." diye konuştu.
"1923'te cumhuriyeti ilan ettik ve cumhuriyeti bugün daha da ileriye taşıyacak yeni anayasayı milletimizin huzuruna getiriyoruz." diyen Yıldırım, "Her ne kadar siz (CHP) Meclis'te, aslanlar gibi kürsü işgal ederek, ayak ısırarak, burun kırarak bu anayasayı engellemeye çalıştıysanız da başaramadınız. Şimdi söz milletindir." ifadelerini kullandı.
Başbakan Yıldırım şöyle devam etti: "Neden 'evet' diyoruz? PKK 'hayır' diyor, onun için 'evet' diyoruz. FETÖ 'hayır' diyor, onun için 'evet' diyoruz. HDP 'hayır' diyor, onun için 'evet' diyoruz. 'Hayır'cılara bakın ona göre kararınızı verin. Bölücülüğe 'evet' diyen, FETÖ'ye 'evet' diyenlere bu millet nisanda, referandumda dersini verecek. Bölücülerden de FETÖ'cülerden de vesayetçilerden de 'evet' mührünü vurarak hesabını soracaktır."
Dünya
Haber Hürriyet'te şu şekilde yer aldı
2007’de kentsel dönüşüm alanı ilan edilen ancak 10 yıllık sürede büyük bir sorun yumağına dönüşen Fikirtepe’ye devlet el koydu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü sorunlu alanların çözümü için başlattığı çalışma kapsamında Fikirtepe’deki 13 adada dün temel atıldı. Başbakan Binali Yıldırım, katıldığı temel atma töreninde, “Fikirtepe’de 13 adade tamamen yepyeni bir şehir inşa edilecek” diye konuştu. Törene, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti genel başkan yardımcıları Hayati Yazıcı, Erol Kaya ve Vedat Demiröz ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da katıldı.
YENİ BİR ŞEHİR
Başlatılan çalışma kapsamında bakanlık, ada bazında her bir problemi tek tek çözdü, müteahhitler ve vatandaşlarla anlaştı. İflas eden müteahhitlere devlet, Kiptaş ve İller Bankası aracılığıyla çözüm ortağı oldu. Dün 13 adada temel atıldı. 2 adanın da yıkımına başlandı. Toplam 15 adada 9 bin 189 konut, 571 işyeri, 509 ofis bulunuyor. Dün de bağımsız 10 bin 269 birimin temeli atılmış oldu. Fikirtepe’de ekonomik büyüklük olarak 35 bin konut yapılacak ve 18 milyar dolarlık bir hacim bulunuyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki Fikirtepe’de anlaşma olmayan adaların da bulunduğunu belirtti, geriye kalanları da önümüzdeki günlerde tek tek ada bazında çözmeye devam edeceklerini kaydetti.
Yıldırım törende, Fikirtepe’ye gelince 40 yıl öncesini hatırladığını anlatarak, “Rahmetli babam, Yumurtacı Abdibey Caddesi’nde bir arsa almıştı. Buraları karış karış bilirim. Burada yaşayan hemşehrilerimin yaşadıkları sıkıntıları bilirim. Parklarıyla, yeşil alanlarıyla, toplu taşımayla, her yönüyle güzel, pırıl pırıl yaşanacak mekanları burada yapacağız. Sizlerin hizmetine vereceğiz. Bunun yanı sıra iki adada da dönüşüm çalışmaları başlıyor” dedi.
Kentsel dönüşüm projelerinin, hükümetin önemli icraatlarından biri olduğunu vurgulayan Yıldırım, 2002’de göreve geldiklerinde Türkiye’nin en önemli konularından birinin ev ve konut ihtiyacı olduğunu söyledi. Kolları sıvayarak, büyük bir konut seferberliği başlattıklarını ifade eden Yıldırım, kısa süre içinde sadece belirli şehirlerde değil Türkiye’nin her köşesinde konut projelerini hayata geçirmeye başladıklarını belirtti.
Yıldırım, güzel ve yedi tepeli İstanbul’a 7 eser kazandırdıklarını belirterek, şöyle devam etti: “Ankara-İstanbul Hızlı Treni yapıldı mı? Evet. Yavuz Sultan Selim Köprüsü yapıldı mı? Marmaray yapıldı mı? Dünyanın en büyük havalimanı yapılıyor mu? Avrasya Tüneli yapıldı mı? İstanbul-İzmir Otoyolu Osman Gazi Köprüsü hizmete açıldı mı? Görüyorsunuz millet ‘evet’ diyor. Eserler kendini gösteriyor.”
Konuşmaların ardından, Yıldırım ve protokol üyelerinin butona basmasıyla temel atıldı.
‘BİZ DE ONLARI MAĞDUR EDECEĞİZ’
BAŞBAKAN Binali Yıldırım, “Müteahhitler bizi mağdur ettiler” diye yardım isteyen bir vatandaşa, “Biz de onları mağdur edeceğiz” diye yanıt verdi. Yıldırım, müteahhit firmalardan da isteğinin “Hemşehrilerimizi üzmeyin. İhtiyaçlarını karşılayın. Rızasını alın” olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti: “Kentsel dönüşüm gönüllü dönüşümdür, zorunlu dönüşüm değildir. Daha güzel, daha yaşanabilir mekanlar yapmak için bizim vatandaşımıza, milletimize en büyük vaatlerimizden biridir. İşte şimdi Fikirtepe’de bu dönüşümü gerçekleştirmekle hem daha konforlu, daha da çevresiyle yaşam alanlarıyla yeni bir şehir, yeni bir mahalle oluşturmuyoruz aynı zamanda depreme dayanıklı, daha güzel mekanları sizlerin hizmetine veriyoruz.”
61 YAPI ADASINDAN 20’SİNE RUHSAT ÇIKTI
FİKİRTEPE, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun kapsamında 09.05.2013 tarih ve 2013/4749 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile “Riskli Alan” ilan edildi. 1/1000 ve 1/5000 ölçekli Fikirtepe ve Çevresi Uygulama/Nazım İmar Planı 02.08.2013 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı. İmar planı notları 27.01.2014, 23.06.2014, 03.11.2014 ve 13.04.2015 tarihlerinde tadil edildi. En son plan değişikliği bakanlık tarafından 28.12.2016’da onaylanarak, 30.12.2016 ve 28.01.2017 arasında askıya çıkarıldı. Bakanlık tarafından onaylanan 1/1000 ve 1/5000 ölçekli Fikirtepe ve Çevresi Uygulama/Nazım İmar Planına göre söz konusu riskli alanda 61 adet yapı adası bulunuyor. Bugüne kadar 61 adet yapı adasından, İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından 20 adet yapı adasında ruhsat düzenlendi.
Hürriyet
Haber Star'da şu şekilde yer aldı
Kentsel dönüşüm için 2012’de çalışmalara başlanmasına rağmen, müteahhit ve ev sahipleri arasında çıkan anlaşmazlık nedeniyletıkanan Fikirtepe’de 13 ada için kendtsel dönüşüm temeli atıldı. Fikirtepe’deki temel atma törenine Başbakan Binali Yıldırım, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, İBB Başkanı Kadir Topbaş ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de katıldı.
BABAM DA ARSA ALMIŞTI
Başbakan Yıldırım, 13 adada 10 binden fazla konut yapılacağını, Fikirtepe ele alındığında ise 35 bin konut inşa edileceğini belirterek, “Sadece burada değil bugüne kadar Türkiye’nin her köşesinde TOKİ marifetiyle özel firmalarımız sayesinde 100 binlerce konutu yaptık, şehirlerimizi yaşanabilir marka şehirler haline getirdik. Çünkü siz bunu çoktan hak ediyorsunuz. Çünkü siz bunların hepsine layıksınız. Bizim işimiz hizmet, gücümüz millet. İşimiz hizmet, gücümüz sizlersiniz” diye konuştu. Binali Yıldırım, babasının da Fikirtepe’den 40 yıl önce arsa aldığını söyleyerek, “Rahmetli babam, Yumurtacı Abdibey Caddesi’nde bir arsa almıştı. Buraları karış karış bilirim. Burada yaşayan hemşehrilerimin yaşadıkları sıkıntıları bilirim. İnşallah yapılacak bu kentsel dönüşümle, Fikirtepe’de 13 adada tamamen yepyeni bir şehir inşa edilecek. Parklarıyla, yeşil alanlarıyla, toplu taşımayla, her yönüyle güzel, pırıl pırıl yaşanacak mekanları burada yapacağız. Sizlerin hizmetine vereceğiz. Bunun yanı sıra iki adada da dönüşüm çalışmaları başlıyor” dedi. Yıldırım, müteahhit firmalardan da isteğinin “Hemşehrilerimizi üzmeyin. İhtiyaçlarını karşılayın. Rızasını alın” olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:
ONLARI MAĞDUR EDERİZ
“Kentsel dönüşüm gönüllü dönüşümdür, zorunlu dönüşüm değildir. Daha güzel, daha yaşanabilir mekanlar yapmak için bizim vatandaşımıza, milletimize en büyük vaatlerimizden biridir. İşte şimdi Fikirtepe’de bu dönüşümü gerçekleştirmekle hem daha konforlu, daha da çevresiyle yaşam alanlarıyla yeni bir şehir, yeni bir mahalle oluşturmuyoruz aynı zamanda depreme dayanıklı, daha güzel mekanları sizlerin hizmetine veriyoruz.” Törene katılan bazı vatandaşların müteahhit bir firmadan şikayetçi olduklarını dile getirmeleri üzerine Başbakan Yıldırım, “Merak etmeyin biz de onu mağdur ederiz hiç merak etmeyin” dedi.
DAR GELİRLİ VATANDAŞA 250 BİN KONUT
Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi Temel Atma Töreni’ne katılan Özhaseki, 13 adada temel atma, 2 adada da yıkıma başlandığını söyledi. Türkiye’nin deprem kuşağında bulunduğunu, ülkenin yüzde 42’sinin deprem alanı olduğunu vurgulayan Özhaseki,
geçen yüzyılda 6 ve üzeri şiddetli 56 deprem yaşandığını belirterek şöyle devam etti: “82 bin kişi hayatını kaybetti. Yerin altındaki hareketlere mani olamayız. Yapmamız gereken tek şey hazırlıklı olmaktır. Bu anlamda büyük gayret içindeyiz. Bilim insanlarının da demesine göre 2030’a kadar İstanbul’da deprem karşımıza çıkacak gibi görünüyor. Şiddeti de en az 7 olacak gibi gözüküyor. O yüzden bir an önce işe başlamamız lazım. İstanbul’da yılda 50 bin konut yıkılıp, yeniden yapılıyor. Bunu hızlandıracağız, en az 5 misline çıkartacağız. Yeni yasalarla İstanbul’da inşallah yılda 250 bin konut yapacağız. Bunların hepsi orta, dar gelirli vatandaşlara verilecek. 10 yıl içinde vatandaşlarımızı sağlıklı konutlara taşıyacağız.”
YENİ İSTİHDAM ALANLARI SAĞLIYORUZ
Kentsel dönüşüm projesinin hükümetin en önemli icraatlarından biri olduğunu söyleyen Başbakan Yıldırım, 2002 yılında göreve geldiklerinde Türkiye’nin en önemli konularından birinin ev ve konut ihtiyacı olduğunu söyledi. Kolları sıvayarak, büyük bir konut seferberliği başlattıklarını ifade eden Yıldırım, kısa süre içinde sadece belirli şehirlerde değil Türkiye’nin her köşesinde konut projelerini hayata geçirmeye başladıklarını belirtti. Bugün, gerek toplu konut projelerinde, gerekse kentsel dönüşüm çalışmalarında kararlılıklarının, aynen devam ettiğini söyleyen Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kentsel dönüşümün en güzel örneklerinden birini de bugün Fikirtepe’de yaşıyoruz. Temelini attığımız her eser, açılışını başlattığımız her yeni proje, vatandaşımızın işini, aşını, ekmeğini büyütüyor, hayatını kolaylaştırıyor. İnsanlarımızın yaşam kalitesini artırmak, şehirlerimizin standardını yükseltmek en temel görevimizdir. Her yatırımla, iş alanı sağlıyoruz, yeni istihdam alanı sağlıyoruz.”
Star