15 / 05 / 2024

Fikirtepe'de emsal 1.5'a mı düşecek?

Fikirtepe'de emsal 1.5'a mı düşecek?

Çevre Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mücahit Demirtaş ile Çevre Şehircilik İstanbul İl Müdürü Yaşar Güvenç Fikirtepe’de incelemelerde bulunarak Fikirtepe'deki gelişmeler ve son durum hakkında bilgi aldı...




Çevre Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mücahit Demirtaş ile Çevre Şehircilik İstanbul İl Müdürü Yaşar Güvenç Fikirtepe’de incelemelerde bulunarak Fikirtepe'deki gelişmeler ve son durum hakkında bilgi aldı.


Yapılan açıklamada; Fikirtepe kentsel dönüşüm sürecinin Bakanlık, Tertip Komitesi ve Müteahhitler Platformu’ndan oluşan üçlü tarafından takip edileceği ve uygulanacak yöntemlerin birlikte belirleneceği belirtildi.


Çevre Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mücahit Demirtaş tarafından yapılan açıklamada; Bakanlık, Komite ve Platformu’ndan oluşan üçlü tarafından takip edilecek dönüşüm çalışmalarında firmaların anlaşamadığı adalarda 4 olan emsalin “Emsal indirimi uygulaması”na gidilerek emsalin 1.5 olarak uygulanacağı, Bakanlık tarafından kamulaştırma, yıkım kararı takibi başlayacağı ve Fikirtepe Master Planı hazırlanacağı duyuruldu.




Geri Dön