29 / 05 / 2024

Fikirtepe emsal son durum

Fikirtepe emsal son durum

Çevre Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mücahit Demirtaş ile Çevre Şehircilik İstanbul İl Müdürü Yaşar Güvenç Fikirtepe’de incelemelerde bulunarak Fikirtepe'deki gelişmeler ve son durum hakkında bilgi aldı...

Araç sahipleri dikkat! Bir anda yüzbinlerce liranız buhar olabilir! Yargıtay’dan emsal karar çıktı!

​​​​​​​Yargıtay araç sahibi olanları ilgilendiren emsal bir karara imza attı. Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, araçlarda yapılan motor değişikliğine ilişkin son noktayı koydu.

Aidatlarla ilgili emsal karar! Artık yapılamayacak

Son yıllarda aidat ödemeleri kiralarla yarışıyor. Özellikle sitelerde masrafların artması nedeniyle aidatlara yapılan zam miktarı da arttı. Aidat ödemesinde sorun yaşayanlar ise, site ya da apartman yönetimleri tarafından çeşitli yaptırımlar uygulanıyor. Yargıtay'dan konu ile ilgili emsal niteliğind

Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinde son durum ne? 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Fikirtepe kentsel dönüşüm projesindeki son durumla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Emlak Konut GYO'nun Fikirtepe ihalesine 1.5 milyar TL'lik teklif!

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Çiğdem Toker, bugünkü köşesinde İstanbul Fikirtepe'deki kentsel dönüşümü kaleme aldı. İşte Çiğdem Toker'in 'Fikirtepe'deki son ihale 1.5 milyar TL' başlıklı yazısı...

Fikirtepe'de son durum!

Mega kent İstanbul'da kentsel dönüşümün çıkmaza girdiği bölge olan Fikirtepe’de taş üstünde taş kalmadı. 

Murat Kurum: Fikirtepe'de tabut evlere neşter vuruyoruz!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, son zamanlarda sık sık gündeme gelen Fikirtepe ile ilgili olarak, "Tabut evlere neşter vuruyoruz" dedi.

Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm ne zaman tamamlanacak?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, son zamanlarda sık sık Fikirtepe kentsel dönüşüm projesiyle ilgili olarak, "Orada 15 bin bağımsız bölümü içeren 2024 yılına kadar inşallah tamamlayacağımız bir projeyi yürütüyoruz." dedi.

Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinde teslimler 2023'e kadar tamamlanacak!

İstanbul Fikirtepe'de yılan hikayesine dönen kentsel dönüşüm çalışmalarında sorunlar çözüme kavuşuyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın devreye girmesiyle konut teslimleri hızlandı. Kentsel Dönüşüm Uzmanı Mimar Nihat Şen çalışmalarda son gelinen durumu anlattı. 

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

İstanbul Fikirtepe’de yarım kalan kentsel dönüşüm projeleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bitiriliyor. Bakanlık, 2020 Kasım'da yarım kalan projeleri bitireceğini duyurmuş ve 60 bin kişiyi ilgilendiren ‘Yeni Fikirtepe’ için harekete geçmişti. Peki dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Fikirtepe Vartaş-1 kentsel dönüşüm projesinde son dokunuşlar yapılıyor!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Torkam Vartaş-1 kentsel dönüşüm projesinde son dokunuşların yapıldığını dile getirdi. 

SGK için emsal karar çıktı! Bundan sonra bunu yapabilirsiniz!

Yargıtay, verdiği son kararla alacak davalarında yeni bir dönem başlattı. Yüksek Mahkeme; alacak davalarında Whatsapp, Facebook, e-mail gibi elektronik ortamlardaki bilgi taşıyıcıları belgeleri delil niteliğinde saydı. Emsal karar çıktı ve yeni dönem başladı.

Yargıtay'dan kiracı ve mülk sahibi için emsal karar!

Bursa'da, kiracı ile mülk sahibi arasında 7 yıldır devam eden alacak davasına son noktayı Yargı koydu. Yargıtay, bilirkişi raporlarına yönelik emsal bir karar verdi.

Kar Beton Fikirtepe Hazır Beton Tesisi hizmete açıldı!

Kar Group, 2019 yılı yatırımları çerçevesinde Kar Beton Fikirtepe Hazır Beton Tesisi'nin yenileme çalışmalarını bitirerek hizmete sundu. Son yatırımıyla birlikte şirket toplam 2 bin 910 metreküp/saat kapasiteye ulaşarak tesislerinin sayısı da 12'ye yükseltmiş oldu.

Fikirtepe emsal son durum Haberi

Fikirtepe emsal son durum


Çevre Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mücahit Demirtaş ile Çevre Şehircilik İstanbul İl Müdürü Yaşar Güvenç Fikirtepe’de incelemelerde bulunarak Fikirtepe'deki gelişmeler ve son durum hakkında bilgi aldı.


Yapılan açıklamada; Fikirtepe kentsel dönüşüm sürecinin Bakanlık, Tertip Komitesi ve Müteahhitler Platformu’ndan oluşan üçlü tarafından takip edileceği ve uygulanacak yöntemlerin birlikte belirleneceği belirtildi.


Çevre Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mücahit Demirtaş tarafından yapılan açıklamada; Bakanlık, Komite ve Platformu’ndan oluşan üçlü tarafından takip edilecek dönüşüm çalışmalarında firmaların anlaşamadığı adalarda 4 olan emsalin “Emsal indirimi uygulaması”na gidilerek emsalin 1.5 olarak uygulanacağı, Bakanlık tarafından kamulaştırma, yıkım kararı takibi başlayacağı ve Fikirtepe Master Planı hazırlanacağı...