Sektörel

Fikret İnan: Markalı projelere yatırım yapan kazanacak

2010'un Mart'ında 500 konutluk Fi-Yaka Gebze projesini satışa sunacak olan FiYapı, 2011'e kadar başka projeye başlamayıp elindeki projeleri teslim edecek

İnşaat sektöründe genel olarak istatistiklerin de gösterdiği gibi bir daralma söz konusu olduğunu söyleyen Fi Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, ancak global krize rağmen Türkiye'nin yine de çok fazla etkilenmediğini ve son derece dinamik ve renkli bir yıl geçirdiklerini belirtiyor. İnan, konut kampanyaları açısından birçok firmanın ciddi adetlerde satışlar gerçekleştirdiğini kaydederek, yapılan kampanyalar sonucunda da alıcıların kazançlı olduğu bir dönemi geride bıraktıklarını ifade etti. '

Yatay trend olacağını düşünüyorum'
İnan,"2010'da yatay bir trend olacağını düşünüyorum. 2009 senesindeki fırsatların ve kampanyalar bu yıl da devam edecek. Oturmak için veya yatırım amaçlı konut alıcılarının markalı konutlardan makul fiyatlara konut alabileceklerini, aldıkları taktirde de para kazanabileceklerini düşünüyorum ve böyle bir yatırımı tavsiye ediyorum" dedi.

2009'da 3 bin 630 konut sattı

"2009 yılı Fi Yapı açısından mükemmel bir yıl olarak geçti" diyen İnan, 4 projeyi satışa çıkardıklarını ve hedeflerinin tamamına ulaştıklarını, 3 bin 630 konut satışı gerçekleştirdiklerini belirtiyor. İnşaatına başladıkları Fi-yaka Gebze projesini 2010 yılının mart ayında satışa çıkartacaklarını açıklayan İnan, Gebze'nin merkezinde 500 konutluk Fi-Yaka Gebze projesinde satışa çıktıktan iki ay içinde bütün daireleri satmayı hedeflediklerini kaydetti. Fi-Yaka Gebze projesi sonrasında 2011 yılına kadar yeni bir projeye başlamayacaklarını belirten İnan, "2010 hedefimiz, elimizde bulunan mevcut projelerin imalat ve teslimatını hızlı bir şekilde yapmak ve müşterilerimizi biran önce evlerine kavuşturmak olacak" diye konuştu.

2011'de Sakarya'da yaşam projesine başlayacak

İnan, Sakarya'da 358 bin metrekarelik bir arazi satın aldıklarını ve burada 5 bin konut, alışveriş merkezi, otel, hastane, okul ve üniversiteden oluşan bir kompleks kuracakları bilgisini de vererek, bu proje ise 2011 ilkbaharında başlayacaklarını kaydetti.
Sabah Emlak