08 / 05 / 2024

Fikret İnan'ın tercihi Hillside Trio Konutları!

Fikret İnan'ın tercihi Hillside Trio Konutları!

Ekonomik konutlar üreten FiYapı'nın patronu Fikret İnan, "Çocuklar sosyalleşsin" diye müstakil ev yerine markalı bir sitede yaşıyor



Yarattığı ekonomik konut modeli ile gayrimenkul dünyasında yeni bir akım başlatan, 10 yılda 100 bin konut hedefiyle sektöre giren ve ev fiyatlarını 39 bin 900 TL'ye kadar düşürerek herkesin merak ettiği bir model yaratan FiYapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, diğer emlak patronlarının aksine yalı ya da villada değil, kendisi de bir markalı konut projesinde yaşıyor. Ancak kendi yaptığı projede değil...

GÜVENLİK ÖN PLANDA
Suadiye'de yaşadıkları 30 yıllık apartman dairesinin çok eski olmasından dolayı önce apartman sakinleri ile anlaşıp yeniden yapmak isteyen İnan, onlardan onay alamayınca 2007 yılının sonunda hem yeni, hem büyük metrekareli bir daire arayışına girdiğini anlatıyor. 14 yıl Suadiye'de yaşadıktan sonra ise 2008 yılının başında Hillside Trio konutlarına taşınan İnan, müstakil bir ev yerine markalı konut projesini tercih etme nedenini çocuklarının 'sosyalleşme' ihtiyacı olarak açıklıyor. İnan, "Benim için yaşadığım yerin güvenliği çok önemli. Merkezi lokasyonda olması önemliydi. Alışveriş merkezlerine ve sosyal imkânlara çok yakın. İki çocuğum var. Onların sosyalliğini sağlamak için çok ideal" diyor. Röportaj sırasında İnan'ın büyük kızı sitenin bahçesinde arkadaşlarıyla oynuyordu. İnan'ın eşi ise sitelerdeki sosyalleşmeyi ve komşuluk ilişkilerini çok sevdiğini söyleyerek "3 yaşındaki küçük kızımız Ceylin sitede paylaşmayı öğrendi. Her sabah arkadaşları geliyor. Birlikte kahvaltı ediyoruz. Oyuncaklarını, yemekleri alıp bahçeye iniyoruz. Birlikte bahçede oynuyorlar. Villa ya da müstakil evde yaşasaydık okula gidene kadar bunları yaşayamayacaktı" diyor.

MODERN TARZI SEVİYOR
Otomobil merakı ile tanınan ve 7 arabalık bir koleksiyonu da bulunan İnan'ın evinin girişince ilk olarak maket otoların bulunduğu bir vitrin göze çarpıyor. 285 metrekare büyüklüğünde ve 4 odadan oluşan evin salonunda koyu renkli mobilyaların ağırlıkta olduğu daha modern mimari tercih edilmiş. 3 yıldan beri bu evde oturduklarını söyleyen İnan, evin iç dekorasyonunu değiştirmeyi planladıklarını söyledi. Evi aldıktan bu yana bir tadilat yapmadıklarını söyleyen İnan, "Bizi ekonomik fiyatlı konut yapıyoruz. Ancak dekorasyon olarak makul fiyatlara sattığımız dairelerde buradan daha kaliteli ürünler kullanıyoruz. Bu nedene tüm evi tadilat ettireceğiz" diyor.

Pazar kahvaltıları İnan'dan
Evin en çok vakit geçirdikleri yerinin mutfak olduğunu söyleyen İnan, "Yemek yapmayı ve mutfakta sohbet edip televizyon seyretmeyi severim. Özellikle de pazar kahvaltıları benden sorulur" diyor. İnan, evde enerji topladığını anlatarak, "Bizim tarzımızda iş yapan kişiler evine ve çocuklarına çok fazla vakit ayıramaz. O beni mutlu etmiyor. Yaşam sadece çalışma üzerine kurulu bir sistem değil. Her şeye eşit vakit ayırmaya çalışıyorum. Eve iş getirmem, eve gelen misafirlerimle iş de konuşmam" diyor.

Avrupa yakasını düşünmedik
Hep Anadolu yakasında oturdum. Avrupa yakası bana çok ters geliyor. Avrupa yakasında oturmayı hayal bile etmedik. Arsa alıp içerisine villa yapıp yaşamak bana da eşime de sempatik gelmiyor. Ayrıca 2- 3 katlı evler yerine küçük çocuğumuz da olduğu için tek katlı evleri tercih ediyoruz. Bu nedenle içinde sosyal imkânların olduğu projelerde yaşamayı tercih ediyoruz" diyor.
Dilek Taş/Sabah


Geri Dön