06 / 05 / 2024

Fikret Orman: Bir hafta içinde stadın temelini atacağız!

Fikret Orman: Bir hafta içinde stadın temelini atacağız!

“Sayın Başbakan stat için çok yardımcı oldu. Stat yeri itibarıyla 3 bakanlığı ilgilendiriyor. Başbakanın iradesi olmasa bu aşamaların hiçbirinden geçemezdik. Temel atma törenimizi Başbakanımız ile yapmak istiyoruz”...



Fikret Orman, dün  BJK TV’deTuğrul Yenidoğan’ın konuğuydu. İşte Orman’ın açıklamaları: “Stat konusunda her şey prosedürüne uygun gidiyor. Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a minnettarım. Stadımız, konumu itibarıyla 3 bakanlığı ilgilendiriyor. Ayrıca Anıtlar Yüksek Kurulu’ndan Büyükşehir ve Beşiktaş Belediyesi’ne kadar birçok yere hesap vermek durumundayız. Başbakanımızın iradesi olmasa bunların hiçbirinden geçemezdik. Stadın yapımında, Yap-İşlet-Devret modelini benimsemedik. Beşiktaş’ın imkanlarını en iyi şekilde kullanarak en kısa sürede en iyi stadı yapmaya çalışıyoruz. 


GEZİ OLAYLARI İNŞAATIMIZI ETKİLEDİ


Maliyeti düşürüyoruz. Mesela 24 milyon dolarlık hafriyat çalışmasını 12 milyon dolara yapacağız. Gereken neyse onu yapıyoruz. İhaleler kayıt altına alınıyor. Statla ilgili dedikodu çıkaranlar çalmak isteyenlerdir. 140 milyon dolarlık stadı kaç paraya yapacağımızı göreceksiniz. Bazıları stat konusunda gecikme olduğunu, ağır davrandığımızı söylüyor. Unutmasınlar ki, gezi olaylarında bizim iş makinelerine el konup eylem yapılmaya çalışıldı, o olaylar nedeniyle haziran sonunda işe başlayabildik.


1 HAFTA İÇİNDE BETON ATILACAK


Stadımızın temel atma törenini Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte yapmak istiyoruz. Cumhurbaşkanımızı da davet edeceğiz. 1 hafta içinde beton atacağız. Her şey netleşince temel atma tarihini belirleyeceğiz. Stadın bitiş tarihi için yeni sezonu yani Ağustos ayını hedefliyoruz, en geç eylül ya da ekim başı olur. Biz şu an itibarıyla tüm maçlarımızı deplasmanda oynuyor gibiyiz.”


Akşam


Geri Dön