01 / 05 / 2024

Fikri Işık: Sanayi bölgelerindeki kamulaştırmada engel yok!

Fikri Işık: Sanayi bölgelerindeki kamulaştırmada engel yok!

Anayasa Mahkemesinin (AYM), kamulaştırma kararını iptal ettiğini açıklayan Fikri Işık, "Öyle olunca hemen bir düzenleme yaptık ve kamulaştırma OSB ya İl Özel İdaresinde yatırım koordinasyon izleme ajansı var. Kamu kuruluşları tarafından yapılabilecek."




Anayasa Mahkemesinin (AYM), kamulaştırma kararını iptal ettiğini açıklayan Fikri Işık, "Öyle olunca hemen bir düzenleme yaptık ve kamulaştırma OSB ya İl Özel İdaresinde yatırım koordinasyon izleme ajansı var. Kamu kuruluşları tarafından yapılabilecek. Şu an kamulaştırma önünde herhangi bir engel yok." dedi. 


Ankara Başkent Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) Atık Su Arıtma Tesisi açılış töreni düzelendi. Programa Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Başkent OSB Yönetim Kurulu Başkanı Şadi Türk ve davetliler katıldı. Açılış programında konuşan Işık, sanayinin, ülkenin can damarı, sanayinin sadece üretim açısından değerlendirilemeyecek kadar önemli bir alan olduğunu kaydetti. Işık, "Eğer sanayide iyi olursanız otomatik olarak hizmet sektöründe de iyi noktaya geliyorsunuz. Eğer sanayiniz iyiyse sanayi ihracatından dolayı sanayi üretiminden dolayı çok iddialı konuma geliyorsunuz." açıklamasında bulundu. 


Bugün Türkiye'nin, sanayi üretimi açısından hayati öneme sahip olduğunu vurgulayan Işık, örnek vererek konuşmasına devam etti: "Bugün Türkiye ihracatının yüzde 95'i sanayi ürünü ise sanayinin ne anlam ifade ettiğini uzun uzun açıklamama gerek yok. Türkiye için sanayi olmazsa olmaz. Sanayideki bir olumsuzluk ihracatı etkiler, istihdamı etkiler, ülkenin sürdürülebilir kalkınmasını etkiliyor. Ülkenin büyümesini etkiliyor." Işık, kamulaştırma yetkisini sanayi bölgelerine verdiklerini söyledi. Anayasa Mahkemesi tarafından çıkan kararı açıklayan Işık, "Kamulaştırma ancak kamu kurulunun yetkisinde olabilir. Bu yetkiyi tümüyle kamu kurulunun niteliğine sahip olmayan kurullar kullanamaz diye maddeyi iptal etti. Öyle olunca hemen bir düzenleme yaptık ve kamulaştırma OSB ya İl Özel İdaresinde yatırım koordinasyon izleme ajansı var. Kamu kuruluşları tarafından yapılabilecek. Şu an kamulaştırma önünde herhangi bir engel yok." diye konuştu. 


İstanbul İstiklal Caddesi 


Geri Dön