28 / 04 / 2024

Koçali Barajı havzasında kalan bölgelerin kamulaştırılma işlemleri mecliste!

Koçali Barajı havzasında kalan bölgelerin kamulaştırılma işlemleri mecliste!

Koçali Barajı havzasında kalan bölgelerin kamulaştırılma işlemleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Koçali Barajı havzasında kalan bölgelerin kamulaştırılma işlemlerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Tutdere, sorusunun Tarım Ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Tutdere, ''Aşağıdaki sorularımın Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir Pakdemirli tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ve talep ederim'' diye konuştu.

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere'nin soruları:
1. Koçali Barajı Havzasında kalan bölgelerde toplam kamulaştırılan alan ne kadardır? Bu alanların tamamı kamulaştırılmış mıdır? Kamulaştırma işlemi devam eden ne kadar alan/parsel bulunmaktadır? Bu bölgedeki kamulaştırma işlemleri hangi aşamadadır? 
2. Bazı vatandaşlarımızın arazilerinde bugüne kadar kamulaştırma işlemi yapılmamış olmasının nedeni nedir? Bu kamulaştırma işlemleri bugüne kadar neden yapılmamıştır? Kamulaştırma işlemleri ne zaman bitecektir? 
3. Bugüne kadar kaç vatandaşımızın arazisinde(kaç parselde) kamulaştırma işlemi yapılmış, kaç hak sahibine toplamda ne kadar kamulaştırma bedeli ödenmiştir? 
4. Henüz kamulaştırma bedeli ödenmeyen kaç hak sahibi bulunmaktadır? Kamulaştırma 
bedelleri bugüne kadar neden ödenmemiştir? 
5. Bakanlığınızın 28.12.2020 tarih, 43452547-120.07-738396 sayılı soru önergesi cevabında Koçali Barajı yapım işinin 2022 yılı sonunda bitirileceği belirtilmiş olup, bu tarih ve hak sahiplerinin yaşayacakları mağduriyetler göz önünde bulundurulduğunda kamulaştırma bedellerinin ödenmesine ilişkin yürütülen çalışmalarınız hangi aşamadadır? 
6. Kalan parsellerin kamulaştırma bedellerini hak sahiplerine ne zaman ödeyeceksiniz? 
7. 2021 yılı için köy bazlı ödeme takvimi oluşturulmuş mudur? Kamulaştırma işlemleri için gerekli kaynak ayrılmış mıdır? 


Geri Dön