13 / 05 / 2024

Koçali Barajı kamulaştırma

Koçali Barajı kamulaştırma

Koçali Barajı havzasında kalan bölgelerin kamulaştırılma işlemleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Koçali Barajı havzasında kalan bölgelerin kamulaştırılma işlemleri mecliste!

Koçali Barajı havzasında kalan bölgelerin kamulaştırılma işlemleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yusufeli Barajı için kamulaştırma bedelleri mecliste!

Artvin'in Yusufeli ilçesine inşa edilecek baraj için belirlenen kamulaştırma bedellerinin iyileştirilmesi önerisi meclis gündemine taşındı. CHP'li Bayraktutan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bingöl'de acele kamulaştırma kararı!

Bingöl'de Aşağı Kaleköy Barajı ve Hidroelektrik Santralinin yapımı amacıyla taşınmazların kamulaştırılmasına karar verildi.  Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tokat için acele kamulaştırma kararı!

Tokat'ta tesis edilecek Omala Barajı ve Hidroelektrik Santrali kapsamında bazı taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bingöl için acele kamulaştırma kararı!

Bingöl İlinde Tesis Edilecek Aşağı Kaleköy Barajı ve Hidroelektrik Santralinin yapımı kapsamında bazı taşınmazlarda acele kamulaştırma yapılacak. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı...

Erzurum Yakutiye'de kamulaştırma kararı!

Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, Gez semtinde yüksek binaların arasında yer alan bir arsayı kamulaştırma yaparak parka dönüştürüyor.

Adıyaman Koçali Barajı'nın yapımı için acele kamulaştırma!

Adıyaman-Kahta (Koçali Barajı ve Sulaması) (GAP) Projesi Kapsamındaki Koçali Barajının yapımı amacıyla bazı taşınmazların acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Artvin Yusufeli kamulaştırma bedelleri meclise taşındı!

Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan Artvin'in Yusufeli ilçesinde yapılacak baraj için alınan kamulaştırma kararında bedellerin düşük olduğu iddiasına ve çiftçilerin mağduriyetine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Ardahan Durançam Barajı için kamulaştırma işlemine başlandı!

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Durançam Barajı projesinin kamulaştırma işleminin gerçekleştirilebilmesi amacıyla gerekli kamu yararı kararı için düzenlenen olurun, Eroğlu tarafından imzalandığı belirtildi.

İzmir Homeros Bulvarı'ndaki bazı binaların kamulaştırma değerleri sorgulandı!

Büyükşehir Belediyesi’nin Homeros Bulvarı için Ferahlı Mahallesi’nde başlattığı kamulaştırma, mahalleliyi isyan ettirdi. Evlerine çok düşük fiyat verildiğini söyleyen Fatih Koçak, “Civardaki evler 130 bin liradan başlıyor.

Antalya-Alanya Obaçayı Barajı için kamulaştırma başlıyor!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun talimatlarıyla Antalya-Alanya Obaçayı Barajı’nın kamulaştırma işlemlerine başlanıyor. Eroğlu; 1 milyon 643 bin TL’ye mal olacak projenin en kısa zamanda hizmete alınacağı bildirildi.

Kapıkaya Barajı’nın kamulaştırma işlemlerine başlanıyor!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun talimatlarıyla Kapıkaya Barajı’nın kamulaştırma işlemlerine başlanıyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Kapıkaya Barajı’nın kamulaştırma işlemleri için harekete geçti.

Kamulaştırma koşulları nelerdir?

Yararına kamulaştırma hak ve yetkisi tanınan kamu tüzelkişilerini, kamu kurum ve kuruluşlarını, gerçek ve özel hukuk tüzelkişileri kamulaştırma yapabiliyor. Peki, kamulaştırma koşulları nelerdir? Hangi şartlarda yapılır?

Koçali Barajı kamulaştırma Haberi

Koçali Barajı kamulaştırma

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Koçali Barajı havzasında kalan bölgelerin kamulaştırılma işlemlerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Tutdere, sorusunun Tarım Ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Tutdere, ''Aşağıdaki sorularımın Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir Pakdemirli tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ve talep ederim'' diye konuştu.

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere'nin soruları:
1. Koçali Barajı Havzasında kalan bölgelerde toplam kamulaştırılan alan ne kadardır? Bu alanların tamamı kamulaştırılmış mıdır? Kamulaştırma işlemi devam eden ne kadar alan/parsel bulunmaktadır? Bu bölgedeki kamulaştırma işlemleri hangi aşamadadır? 
2. Bazı vatandaşlarımızın arazilerinde bugüne kadar kamulaştırma işlemi yapılmamış olmasının nedeni nedir? Bu kamulaştırma işlemleri bugüne kadar neden yapılmamıştır? Kamulaştırma işlemleri ne zaman bitecektir? 
3. Bugüne kadar kaç vatandaşımızın arazisinde(kaç parselde) kamulaştırma işlemi yapılmış, kaç hak sahibine toplamda ne...