28 / 07 / 2024

Filipinlerliler Türkiye'den ev alabilir mi?

Filipinlerliler Türkiye'den ev alabilir mi?

Filipinler vatandaşları Türkiye'ye gelerek buradan taşınmaz mal sahibi olabilir mi? Filipinlerliler Türkiye'den ev alabilir mi? Filipinlerliler Türkiye'den arsa alabilir mi? Filipinlerliler Türkiye'den işyeri alabilir mi?


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Filipinlerliler Türkiye'den ev alabilir mi?

Filipinler, Güneydoğu Asya'da Malay Takımadaları bölgesinde yer alan adalar ülkesidir. Başkenti Manila'dır. Filipinler toplam 7107 adadan oluşur. Yaklaşık olarak toplam yüzölçümü 300 bin km²dir. Bu da bu ülkeyi dünya yüzölçümüne göre ülkeler listesinde 72. yapar.


Filipinler, üniter başkanlık yapısına sahiptir. Başkan devlet ve hükümet başkanlığı görevlerinin her ikisini de üzerinde bulundurur. Aynı zamanda silahlı kuvvetlerinin de başkomutanıdır. 


Peki, Filipinler vatandaşları Türkiye'ye gelerek buradan taşınmaz mal sahibi olabilir mi? Filipinlerliler Türkiye'den ev alabilir mi? Filipinlerliler Türkiye'den arsa alabilir mi? Filipinlerliler Türkiye'den işyeri alabilir mi?


Tapu Kanununda yer alan yabancıların mülk edinimi ile ilgili hükümlere göre yabancı uyruklu vatandaşlar mütekabiliyet şartı olmadan Türkiye'den gayrimenkul sahibi olabiliyor.


Türkiye'den ev almak isteyen Filipinler vatandaşlarının aşağıdaki belgeleri temin ederek, tapu dairesine başvuruda bulunmaları gerekiyor.


Gereken belgeler:

Yabancı uyruklu gerçek kişilerin taşınmaz edinimleri için ilgili tapu sicil müdürlüklerine başvurularında:


-Kimlik belgelerini veya pasaportlarını,


-Taşınmaz edinimleri ikamet iznine tabi yabancıların ilgili emniyet müdürlüklerinden verilen ikamet tezkerelerini,


-Yurt dışından verilen vekaletnameler esas alınarak vekaleten işlem yaptırmaları halinde, tercümeleriyle beraber vekaletnamelerin aslını veya onaylanmış bir örneğini beraberlerinde bulundurmaları gerekmektedir.



Geri Dön