29 / 04 / 2024

Finans kuruluşları kredi musluklarını kapattı! Üretim ve ihracat tehlike sinyali veriyor!

Finans kuruluşları kredi musluklarını kapattı! Üretim ve ihracat tehlike sinyali veriyor!

Finans sektöründeki bir çok banka ve kuruluşun kredi musluklarını kapatması, üretim ve ihracatta tehlike sinyalleri vermeye başladı. Seçim belirsizliği ve nakit sıkışıklığı nedeniyle önünü göremeyen sanayici, ‘kredi yok, bankası var’ diyor.



Ekonomideki kötü gidişle birlikte finans kuruluşlarının kredi musluklarını kısması ile nakit ve sermeye sıkıntısı yaşamaya başlayan sanayi kuruluşları büyük bir darboğazın içine girdi. Reel sektör temsilcileri düne kadar finansmana erişimdeki zorluklardan bahsederken bugün gelinen noktada hiç ulaşamamaktan şikayetçi. Kredi desteği bekleyen şirketler bir an önce seçim ekonomisinden çıkılması gerektiğini savunuyor.

Finans kuruluşları kredi musluklarını kapattı! Üretim ve ihracat tehlike sinyali veriyor!

KREDİNİN KENDİSİ YOK AMA BANKASI VAR

Dunya.com’dan Nurdoğan Arslan Ergün’ün haberine göre Züccaciyeciler Derneği (ZÜCDER) Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Öksüz, “Nakit sıkıntısı had safhada. Enerji, işçilik, EYT, ham madde maliyetleri derken artık kasada para kalmadı. Nakit paraya ulaşmak zordu, artık imkansız hale geldi. Finansman riskleri artık çok yüksek. Vergi borcunu ödemek için bile kredi bulamıyoruz. İpotek, teminat, her şey var. Ancak devlet bankaları bile en fazla 3 ay vade veriyor ve yüzde 40’ına da bloke konuyor. Bu şartlarda nasıl üretim yapacaksınız?” ifadesini kullandı.

Sanayicinin günü kurtarmak adına 1 ay vadeye bile razı olduğunu belirten Öksüz, “Artık günü kurtarma peşinde sanayici. Pazar gittikçe sıkışıyor. Tek umudumuz seçim sonrası normalleşme yaşanmasında. Piyasa kilitlenme noktasına geldi. Ticaret bir an önce eskiye dönmeli ve nakit paraya ulaşım kolay hale gelmelidir” dedi.

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön