16 / 05 / 2024

Finans kuruluşları kredi musluklarını kapattı! Üretim ve ihracat tehlike sinyali veriyor!

Finans kuruluşları kredi musluklarını kapattı! Üretim ve ihracat tehlike sinyali veriyor!

Finans sektöründeki bir çok banka ve kuruluşun kredi musluklarını kapatması, üretim ve ihracatta tehlike sinyalleri vermeye başladı. Seçim belirsizliği ve nakit sıkışıklığı nedeniyle önünü göremeyen sanayici, ‘kredi yok, bankası var’ diyor.



BU VADE İLE KREDİ DÖNMEZ

Ulutaş Metal Mutfak Eşyaları İnşaat San. AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Ali Ulutaş da, yatırım yapmak için nakit paraya ihtiyaç olduğunu belirterek, “Bu şartlarda banka kredisi kullanmak imkansız bir duruma geldi. Kullanmak isteseniz bile 2 aylık vadeler ortada. Bu şartlarda belli bir kar elde edip geri ödeme yapmak mümkün değil” ifadesini kullandı.

Solmazer Ev Ge­reçleri San. AŞ Genel Müdürü Murat Solmazer, ise “Kriz dönemlerinde özellikle mali yapısı bozuk olan firmaların durumu zorlaşıyor. Önümüzü görecek şekilde bize güven veeren bir politika izlenmeli. Tek beklentimiz sözle de olsa piyasaya güven verecek kararların alınmasıdır” dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön