29 / 04 / 2024

FinansNetwork, gayrimenkul paneli düzenliyor!

FinansNetwork, gayrimenkul paneli düzenliyor!

FinansNetwork, 24 Ekim Cumartesi günü saat 16:00 ile 20:00 arasında Gayrimenkul Piyasası'nın Geleceği konulu panel düzenliyor



Kökleri, Amerika'da finans alanında yüksek lisans ve doktora çalışmasında veya dünyanın en büyük finans kuruluşlarında profesyonel yaşamda olan Türklerin herhangi bir dini veya etnik ayrım gözetmeksizin tanışıp bir araya getirilmesi fikri ile atılmış olan FinansNetwork, New York'tan sonra neredeyse dünyadaki bütün finans merkezlerinde profesyonel Türklerin bir araya gelmesi amacıyla oluşumunu yaygınlaştırmasının ardından kurucusunun İstanbul'a kesin dönüşü ile Türkiye'deki etkinliklerine hız vermeyi amaçlamaktadır.

Emlak Piyasalarında Görünüm   

Son yıllarda büyük gelişmeler kaydeden emlak sektörü, ülkemizin hemen her köşesinde yeni yapılar, yüksek konutlar ile geçtiğimiz yılların en gözde sektörü olmuştur. Emlak sektörünün içinde bulunduğu durumu değerlendireceğimiz panelimizde ayrıca 2010 beklentileri ve Mortgage sektörüne yansımaları ile krizden çıkış yolları ve sektörün çıkışa olası katkıları hakkında konuklarımız ve katılımcılarımızın soruları ışığında değerli fikirler üreteceğiz.

Konuşmacılar:

Özgür Altuğ – BGC Partners – Baş Ekonomist

BGC Partners Securities'de ekonomist olarak çalışmakta olan Sayın Özgur Altuğ, 1998 yılında Esbank'ta hazine departmanında kariyerine başlamış ve sırasıyla Demirbank, HSBC Investment, Raymond James Securities'de değişik görevlerde bulunmuştur.

Marmara Üniversitesi mezunu olan Altuğ, ayni üniversitede yüksek lisans derecesi sahibidir ve Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü'nde bankacılık ve sermaye piyasaları üzerine doktora çalışmasını sürdürmektedir.

Barış Yılmazkaya– Denizbank Mortgage Birimi Kurucusu

Denizbank Mortgage biriminin kurucusu olan Sayın Barış Yılmazkaya, Türkiye'de mortgage sektörünün önde gelen isimleri arasında yer almaktadır.

Türk Ekonomi Bankası  ve Akbank Bireysel Bankacılık departmanlarında çeşitli görevlerde bulunmuştur. Uzun süredir Denizbank Konut ve Taşıt kredilerinden sorumlu Yöneticilik yapan Yılmazkaya, Mortgage Brokerları ve Danışmanları Derneği'nde (MBDD) yönetim kurulu üyeliği ile Türkiye Bankalar Birliği Mortgage çalışma grubu üyeliği bulunmaktadır.

Hacettepe Üniversitesi mezunu olan Yılmazkaya, Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi'nde Gayrimenkul Danışmanlığı eğitimi vermektedir.

Nizamettin Aşa – IEKO 2.Başkanı, MBDD Kurucusu ve Başkanı

İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası 2. Başkanı olan Sayın Nizamettin Aşa 22 yıldır emlak sektöründe çalışmaktadır. Mortgage Brokırları ve Danışmanları Derneği (MBDD) kurucusu olan Aşa, ayni derneğin başkanlığını da yürütmektedir. Yazılı ve görsel basında söyleşileri yer almaktadır. Marmara Üniversitesi İktisat mezunu olan Aşa, Evli ve iki çocuk babasıdır.

Serdar Kaya – Moderatör – FinansNetwork Başkanı

FinansNetwork'ün kurucusu olan Sayın Serdar Kaya, kariyerine Garanti Bankası Bütçe&Planlama departmanında başlamıştır. Sırasıyla JHSPH Bloomberg, Acdi-Voica, Marsh & Mclennan gibi kurumlarda çalışmıştır.

İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden başarı derecesi ile mezun olan Kaya, Johns Hopkins Universitesi'den finans yüksek lisansına sahiptir. Kaya'nın emlak sektörü, subprime krizi, türev piyasaları gibi konular üzerine çalışmaları mevcuttur. 

Panel Programı:

Emlak Sektörü  Değerlendirmesi

+ Emlak piyasalarındaki son durum nedir?

+ Emlak sektöründe arz, talep ve ihtiyaçlar nelerdir?

+ Emlak sektörü ve makro ekonomiye katkısı  

Mortgage Sektörünün Değerlendirme

+ Mortgage sektörü nedir? Ve ülkemizde son durum nedir?

+ Mortgage sektöründe yasal çalışmalar ve ihtiyaçlar 

Krize Alternatif Çözümler

+  Emlak sektörü  krizden nasıl çıkar?

+ Hükümetin ne tur çalışmalar yapması gerekir? 

2010 Beklentileri Nelerdir?

+ Emlak sektöründe 2010 beklentileri nelerdir?

+ Mortgage sektörünün geleceği ve geleceğin alternatif sektörleri nelerdir?

+ Emlak ve Mortgage sektörlerinde fırsatlar mevcut mudur?

Tarih  : 24 Ekim 2009, Cumartesi

Saat   : 16:00 – 20:00

Yer  : Modern Mortgage Institute Eğitim ve Danışmanlık

        Eski Osmanlı Sk. Dilan sitesi A blok No:4 Kat.2 D.4 Mecidiyeköy / İstanbul


Geri Dön