03 / 05 / 2024

Fındık yevmiyesi ne kadar 2022? Fındık yevmiye ücreti belli oldu mu?

Fındık yevmiyesi ne kadar 2022? Fındık yevmiye ücreti belli oldu mu?

Fındık yevmiyesi ne kadar, kaç TL? Fındık yevmiye ücreti belli oldu mu? İşte merak edilenler!



2022 FINDIK YEVMİYE ÜCRETLERİ NE KADAR?

 Mevsimlik Geçici Tarım İşçilerinin Çalışma ve Sosyal Hayatlarının İyileştirilmesi Toplantısı'nda alınan karara göre, fındık yevmiye ücreti 216 lira olduğu açıklandı. TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, 2022 yılında fındık işçisinin yevmiyelerinin asgari 216 lira olacağını, patoz ücretinin de 800 lira olarak belirlendiğini duyurdu.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Perşembe Ziraat Odası Başkanı Arslan Soydan, Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça ve Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman ile birlikte Altınordu Ziraat Odası’nda bazı açıklamalar yaptı. Yaklaşan fındık sezonu öncesinde vatandaşların beklediği açıklamalarda bulunan Soydan, İl Koordinasyon Kurulu Başkanlığı olarak 2022 yılı işçi yevmiyeleriyle ilgili alınan tavsiye kararını duyurdu. Üretici ve işçileri düşünen bir karar aldıklarını söyleyen Başkan Soydan, “Her iki tarafı da göz önüne alarak bir karar verdik.  Asgari ücretin bürüt oranına göre bir karara vardık. Biz en alt taban fiyattan fındık yevmiyesini belirledik. 2022 yılında asgari yevmiye ücreti yemek işçiye ait olursa 216 lira olarak belirlendi. Patoz ücreti ise 800 TL olarak belirlenmesine karar verildi. Tavsiye niteliğindeki kararları kamuoyuna duyuruyoruz” dedi.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Perşembe Ziraat Odası Başkanı Arslan Soydan’ın yaptığı açıklamaya göre Ordu’da uygulanacak ücretler şu şekilde; “Yemek işçiye ait günlük net 216 TL. Çuvalcı ve aşçılar 10-15 arası işçiler için aşçı 216 TL, çuvalcı 235 TL. 15 üzeri işçiler için aşçı 235 TL, çuvalcı 245 TL. Katırcı katırı ile birlikte 470 TL. Kilo ile fındık toplama ücreti 1.55 TL. Patoz ücreti 800 TL. Dayıbaşı ücreti 15 kişiye kadar 235, 15 kişiden fazlası 245 TL.”

Aile Destek Programı ödemeleri yattı mı? Aile Destek Programına nasıl başvuru yapılır?

İslam Memiş’ten altın piyasasına dair kritik uyarı! Ucuz altın kimde? İşte detaylar!

İŞKUR’dan KPSS şartsız memur alımı! 8 bin TL maaş imkanı! İşte şartlar!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön