02 / 05 / 2024

Fitch’ten Avro Bölgesi ve İngiltere raporu! Resesyona girecek

Fitch’ten Avro Bölgesi ve İngiltere raporu! Resesyona girecek

Fitch, şirketler için daha yüksek faiz giderinin ve aynı zamanda kötüleşen iş koşullarının 2023 yılı ve sonrasında temerrüt oranlarını yükselteceği uyarısında bulunup, Avro Bölgesi ve İngiltere'nin son çeyrek diliminde resesyona girmesinin beklendiğini bildirdi.



Kuzey Akım boru hattı üzerinden de gaz arzının tamamen durmuş olmasının Avro Bölgesi'nde resesyon olasılığını daha çok artırdığı bildirilen açıklamada, Rus gazının durmasının vermiş olduğu etkilerinin Avrupa Birliği (AB) ülkeleri arasında farklılık göstereceği kayıtlara geçirildi. Yapılmış olan açıklamada, Almanya gibi Kuzey Akım boru hattına yüksek bağımlı şekilde ve gaz kaynaklarını çeşitlendirmek için düşük seçeneklere sahip olmuş olan ülkelerin sınırlı manevra alanına sahip olduğu bildirildi.

Fitch’ten yapılan açıklamada, yüksek doğal gaz fiyatlarının Avrupalı olan şirketlerin marjları ve nakit akışları üzerindeki baskıyı çoğalttığına işaret edilerek, bölgedeki gübre ve metal şirketlerinin uluslararası emsallerine kıyas ile üretim ve rekabet gücünün azalması riskleri ile de karşı karşıya olduğu ifade edildi.

Fitch’ten Avro Bölgesi ve İngiltere raporu! Resesyona girecek

İngiliz sterlininde tarihi düşüş! Dolar karşısında tüm zamanların en düşük seviyesi

Ekmas Mavişehir'de son 1 konut satışta: 16 milyon TL'ye!

Asgari ücret 2023 yılında ne kadar olacak? Tek tek açıkladılar!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön