29 / 04 / 2024

Fitch'ten kritik uyarı: 'İngiltere derin resesyona giriyor' 

Fitch'ten kritik uyarı: 'İngiltere derin resesyona giriyor' 

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'ten kritik uyarı geldi. Fitch  'İngiltere derin resesyona giriyor' uyarısında bulundu.



DÖRDÜNCÜ ÇEYREKTE DE RESESYON BEKLENİYOR

Politika faizinin Aralık 2022 tarihine kadar yüzde 2,25'ten yüzde 4,25'e çıkarılacağını tahmin eden Fitch, 2023 ikinci çeyreğe kadar da faizin yüzde 5,0 seviyesine yükseltileceğini öngördü. Fitch, daha önce 2022 yıl sonu için faizi yüzde 3,0 ve 2023 ikinci çeyrek için yüzde 3,25 olarak ögörüyorduç

Artan fonlama maliyetleri, daha sıkı finansal fiyartlar ve artan belirsizliğin 2023 yılında gevşek mali politikanın etkisinin üzerine çıkacağını öngören Fitch, 2022 dördüncü çeyrekte ekonominini resesyona girmesini beklediğinin de altını çizdi.

Fitch’ten Avro Bölgesi ve İngiltere raporu! Resesyona girecek

Fitch Türkiye için 2022 büyüme tahminini yükseltti

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön