29 / 04 / 2024

Yatırım yapacak olanlar dikkat! Fitch’ten şok uyarı geldi!

Yatırım yapacak olanlar dikkat! Fitch’ten şok uyarı geldi!

Dünyanın önde gelen kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, dünyadaki şirketlerin yüzde 48’inde durumun kötüleştiğini belirtirken, Avrupa ekonomileri için çok önemli uyarıda bulundu.



Fitch, bu sene içinde Avrupa’da çok ciddi ekonomik zorlukların görüleceğini tahmin ederken, Almanya, İngiltere ve İtalya’nın da dahil olduğu Avrupa’nın önde gelen ekonomilerinde reel Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) daralması öngördüğünü duyurdu.

Avrupa’da yaşanan ekonomik daralma giderek ciddi bir boyut kazanıyor.

Pandemi döneminde zor günler geçiren Avrupa ekonomileri, bunun ardından başlayan Rusya-Ukrayna savaşı ile ciddi bir enerji krizine girmiş süreçte Avrupa’nın çeşitli ülkelerindeki dev sanayi tesisleri üretimlerini durdurmak zorunda kalırken, enflasyon da kontrol edilemez bir noktaya gelmişti. İşte bu yaşananlar, Avrupa’da borsaları da alabildiğine etkilemiş, birlik içerisindeki borsalar, 2018 yılından beri en kötü senesini geçirmişti.

Yatırım yapacak olanlar dikkat! Fitch’ten şok uyarı geldi!

Ancak Avrupa’da yaşananların 2022 yılı ile sınırlı kalmadığı belirlendi. Zira, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, başta Almanya olmak üzere İtalya ile kıta Avrupa’sı dışında kalan, İngiltere de dahil olmak üzere büyük Avrupa ekonomilerinde 2023 yılında reel Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) düşüş beklendiğini duyurdu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön