27 / 04 / 2024

Fiyat aynı kalınca konut alıcısı ‘yanlış yatırım ' duygusu yaşıyor!

Fiyat aynı kalınca konut alıcısı ‘yanlış yatırım ' duygusu yaşıyor!

 İhlas İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Halil şžeker, aynı bölgede yeni proje için çalıştıklarını açıklarken, “İlk alıcı fiyatın aynı kalması halinde ‘yanlış yatırım yaptım ' diye düşünüyor ” dedi...



 Bugüne kadar 10 bin konut inşa eden, Kristalşehir 'de 5 bin konuta yönelen İhlas İnşaat, artık büyük ölçekli projeler yapacak. İhlas İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Halil şžeker, aynı bölgede yeni proje için çalıştıklarını açıklarken, “İlk alıcı fiyatın aynı kalması halinde ‘yanlış yatırım yaptım ' diye düşünüyor ” dedi.

BUGÜNE kadar toplam 10 bin konut üreten İhlas Holding, ocak ayında satışa sunduğu Beylikdüzü 'ndeki Kristalşehir projesinde, 400 milyon lira yatırımla 5 bin konut inşa ediyor. Kristalşehir projesinde ilk kez 5 bin konutu deneyen firma, bundan böyle büyük ölçekli projelere sıcak bakıyor. İhlas İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Halil şžeker, büyük ölçekli projelere girmeye daha sıcak baktıklarını belirterek, bu bağlamda Beylikdüzü 'nde yaklaşık 5 bin konuttan yeni bir projenin de hazırlığı içinde olduklarını açıkladı. İhlas İnşaat, bu yıl içinde Ispartakule bölgesinde Bizimevler 4 projesini de hayata geçirecek.

Yüzde 30 prim bekliyor
Kristalşehir projesinin arsasının bir kısmını bedeli karşılığı, diğer bölümünü ise kat karşılığı olarak arsa sahiplerinden 2010 yılı ortalarında satın aldıklarını ifade eden Halil şžeker, şunları söyledi: “şžu anda projenin satışa çıkan ilk bölümünde 500 dairelik satışı yakaladık. 1300 lira metrekare fiyatı üzerinden çıktık. Ortalama satış fiyatının yakalanabilmesi için fiyat artışlarını da beraberinde gelecek. Hem de ilk alan müşteri fiyat aynı kalırsa, yanlış bir yatırım yaptığını düşünüyor. Projenin yüzde 30 prim yapmasını bekliyoruz. ”

Kristalşehir 'e benzer proje
İhlas Holding 'in bugüne kadar yaklaşık 10 bin konut ürettiğini Kristalşehir 'de tek projede, bunun yarısı kadar konut yapmaya nasıl karar verdiklerini anlatan Halil şžeker, “Proje büyük olmasına büyük, ancak İhlas Holding 'in 40 yıllık tecrübesi var. şžirketler artık büyük ölçekli proje yapmak için de butik proje yapmak için de aynı çabayı harcıyor. Artık girmişken büyük projeye girmenin daha doğru olduğunu düşünüyoruz. Hedefimiz daima daha başarılı ve büyük projeler üretmek olacak ” diye konuştu. şžeker, bu kapsamda Kristalşehir 'in olduğu bölgede, aynı bu boyutta, böyle bir proje hazırlığı içinde olduklarını da açıkladı.

Bizimevler 4 hazırlığı
Bu yıl gerçekleştirecekleri projeler hakkında da bilgi veren şžeker, şöyle konuştu: “Öncelikle bitirmemiz gereken Türkiye 'nin en büyük projelerinden birine başlamış durumdayız. İhlas Holding 'in halihazırda devam eden Bizimevler serisi Ispartakule Konut projeleri var. Bunların dördüncüsü Bizimevler 4 adıyla bu yılın ortalarında satışa çıkabilir. ”

1500 metrekarelik satış ofisi yapıyor

KRİSTALşžEHİR 'i toplam 5 etap halinde ve ilk etabı 2013 yılı sonunda, tamamını ise 48 ayda teslim etmeyi planladıklarını kaydeden Halil şžeker, projenin satış kampanyalarına nisan ayında başlayacaklarını ifade etti. şžeker, “şžu anda inşaat alanına 1500 metrekarelik 3 katlı bir bina yapıyoruz. Satış ofisi, örnek daireler içinde yer alacak ve proje tamamlandıktan sonra da kaldırmayacağız ” dedi.
Hürriyet/Meltem Kara


Geri Dön