03 / 05 / 2024

Fiyat sabitleme kampanyası bitti, ürünlerin fiyatı roket gibi uçuşa geçti!

Fiyat sabitleme kampanyası bitti, ürünlerin fiyatı roket gibi uçuşa geçti!

Yıl başında yapılan fiyat sabitleme kampanyası şubat ayında bitince mutfak enflasyonu en çok artan grup oldu. Tüketiciler Birliği hayvansal ürünlerdeki zamlara dikkat çekerken, hallere gelen meyve sebze de zamlandı.



Şubat ayı tüketici ve üretici enflasyonu açıklanırken, tüketici enflasyonu şubatta yüzde 3,15 oldu. Kasımda düşüşe geçen yıllık enflasyon TÜİK verilerine göre ise yüzde 55,18'e düştü. Ocakta yıllık enflasyon yüzde 57,68 oranındaydı. Kasımda başlayan düşüş eğilimine göre şubatta yıllık enflasyondaki gerileme sınırlı kaldı.

İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) verilerine göre şubat ayında İstanbul'da perakende fiyatlar 2022’nin aynı dönemine göre yüzde 78,62 arttı. Şubat ayında İstanbul'da aylık enflasyon ise yüzde 3,83 olarak gerçekleşti. Şubat ayında bir önceki aya göre artışın en yüksek olduğu ana grup yüzde 7,36 ile gıda ve alkolsüz içecekler olarak gerçekleşti.

Fiyat sabitleme kampanyası bitti, ürünlerin fiyatı roket gibi uçuşa geçti!

ET VE YUMURTA DURMUYOR

2023 yılı şubat ayı dönemi Market Endeksi verilerini açıklayan Tüketici Birliği Federasyonu Market Endeksi Çalışma Grubu Başkanı Bingül Ceviz, “Kırmızı ve beyaz et, yumurta fiyatlarındaki yükseliş dikkat çekici” şeklinde konuştu. Araştırma sonuçlarıyla ilgili bilgi veren Ceviz, şu ifadeleri kullandı: "Bir senedir yürütülen Tüketici Birliği Federasyonu Market Endeksi çalışması, beş farklı şehir, dokuz farklı market, 47 ürün grubu üzerinde oluşturulmaktadır.

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön