Sektörel

Fiyat tartışması bitmiyor: Konut fiyatları 2020'de öyle bir fırladı ki şimdi hiç artmasa bile yine de erişilmez!

Merkez Bankası'nın açıkladığı rakamalara göre, konutta yıllık artış 2021 Kasım'dan beri en düşük seviyesini gördü. Peki konut fiyatlarında son durum ne? 

Merkez Bankası tarafından açıklanan rakamlara göre konut fiyatları 2024 yılı mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre nominal şekilde yüzde 45 artıış gösterirken, reel olarak ise yüzde 14,9 oranında geriledi. Merkez Bankası'nın açıkladığı rakamalara göre, konutta yıllık artış 2021 Kasım'dan beri en düşük seviyesini gördü.

Bu rakamların ardından 'Konutta fiyatlar gerilemiyor, fiyat artışı geriliyor' tartışması gündeme geldi. Peki satış rakamları düşerken, konut fiyatları da gerçekten düşüyor mu? 

İktisatçı, Yazar Mustafa Sönmez, https://x.com/mustfsnmz resmi X sosyal medya hesabından konut fiyatları ile ilgili bir paylaşım yaptı. 

Sönmez, söz konusu paylaşımında "Konutta fiyatlar terbiye oldu artık eskisi gibi artmıyor, o zaman neden ilk 6 ayın satışları 545 bin ve geçen yılın aynı döneminin %4 altında, diye soruluyor.

Fiyat hız kesti ama 2020 sonrası öyle fırlamıştı ki, şimdi fiyat hiç artmasa hatta indirimler olsa da, fiyatlar erişilmez" ifadelerine yer verdi. 

Peki vatandaşlar konut fiyatları ile ilgili neler söyledi? İşte o paylaşıma yorumlar...

Ankara Un Sanayi'nin Çankaya'daki arsasını 115 milyon dolara ANGİM Yapı Kooperatifi aldı!

İŞKUR açıkladı! Belediyelere personel alımı yapılacak...

Konut satışlarında çarpıcı ayrıntı: Değişen bir şey yok! Haziranda her iş günü yine 5 bin 200 konut satıldı!