15 / 05 / 2024

Fiyatı eti bile solladı! Bir kez daha zam geliyor! Hemen bakın…

Fiyatı eti bile solladı! Bir kez daha zam geliyor! Hemen bakın…

Süt ve et fiyatlarındaki artış vatandaşların bütçesini sarsmaya devam ediyor. Süt fiyatları son 1 yılda yüzde 175 arttı. Kahvaltının olmazsa olmazı peynir, ilk kez etten daha pahalı bir hale geldi. Et fiyatları da olduğu yerde durmuyor, yeni zam kapıda.



Özellikle çocuklu evlerin en önemli gıdası süt vatandaşı fiyatıyla üzmeye devam ediyor. Süt fiyatları market raflarında yüzde 175 zamlanırken, kırmızı etin fiyatı da uçmaya devam ediyor. Yükselişi durdurulamayan enflasyonun en büyük kalemlerinden biri olan gıda fiyatları vatandaşı kara kara düşündürüyor. Her gün gelen zamlara bütçe ayırmakta zorlanan vatandaşlar son günlerde peynir fiyatlarındaki yükselişe anlam veremiyor. Kahvaltıların olmazsa olmazı kaşar peynirin fiyatı ilk kez kırmızı et fiyatını geçti. Bir online alışveriş sitesindeki fiyatlara göre, bugün itibarıyla 700 gr kaşar peynir fiyatı ortalama 115-165 lira arasında değişirken dana kıyma dana kuşbaşı fiyatları 110-150 TL olarak karşımıza çıkıyor.

“DEVLET BU DURUMA MÜDAHALE EDEBİLİR”

Konuyla ilgili Cumhuriyet gazetesine konuşan Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sencer Solakoğlu, gıda fiyatlarında maliyet kaynaklı artışların yaşandığını ifade ederek, gıda fiyatlarında devletin kontrol edebileceği iki ürün olduğunu bunların da et ve süt olduğunu söyledi.

“SÜT ARZI ÇOK DÜŞÜK, FİYATLAR DAHA DA ARTACAK”

Mevcut durumda işlerinde serbest piyasa ekonomisine göre devam ettiğini ifade eden Solakoğlu, süt arzının çok düşük olduğunu bu nedenle süt fiyatlarının afaki şekilde artmaya devam edeceğini söyledi. Solakoğlu, “Süt fiyatlarının artış trendinde olması peynir ve süt ürünleri fiyatlarını da ciddi bir şekilde etkiliyor." şeklinde konuştu.

 


Geri Dön